Ľahké kuracie cacciatore
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. mája 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku pridáme cibuľu, nasekaný cesnak a bylinky, orestujeme a pridáme pokrájané kuracie mäso, osolíme, okoreníme.
-
2
Zmes orestujeme, prilejeme víno, ktoré necháme odpariť. Vmiešame šunku, sparené a olúpané paradajky, pretlak a šampiňóny nakrájané na plátky. Podlejeme vodou alebo vývarom a varíme 15–20 minút.
Chuť je subjektívna vec .....