Dusené kuracie mäso
Dusené kuracie mäso

Ľahké kuracie cacciatore

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. mája 2018
Ľahké kuracie cacciatore
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 g
400 g
200 g
1 ks
2 strúčiky
150 ml
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Parmskú šunku a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme na oleji a vyberieme. Do výpeku pridáme cibuľu, nasekaný cesnak a bylinky, orestujeme a pridáme pokrájané kuracie mäso, osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Zmes orestujeme, prilejeme víno, ktoré necháme odpariť. Vmiešame šunku, sparené a olúpané paradajky, pretlak a šampiňóny nakrájané na plátky. Podlejeme vodou alebo vývarom a varíme 15–20 minút.

Diskusia k receptu

bubaya
Raz som niečo podobné jedla, šampiňony, paradajky - dosť nevhodná kombinácia. Žeby psíček a mačička varili prsíčka?
hviera
ja tiež robievam šampiňony v paradajkovej omáčke, kľudne aj s kúskami paradajok a nepovedala by som že je to nevhodná kombinácia.
Chuť je subjektívna vec .....
zivestriebro
Nemám rada zbožšťovanie talianskej kuchyne. Ale pritom musím uznať, že je momentálne najobľúbenejšou na svete. Takže prirovnať jedno z talianskych národných jedál k výtvoru psíka a mamičky... Niektoré verzie tohto jedla obsahujú aj papriky a olivy, takže je to ešte rôznorodejšie. Však nechajme s inšpirovať a zvolme si pre seba najvhodnejšiu podobu.