Rasca rímska

Rasca rímska ako ingrediencia v receptoch:

  • Kuskusový šalát (videorecept)

    Kuskusový šalát (videorecept)

    Letný šalát z kuskusu a zo zeleniny

  • Úžasný voňavý pečený karfiol

    Úžasný voňavý pečený karfiol

    Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj patrí k zdravším jedlám. A ešte je aj variabilný - ak obmeníte koreniny, budete mať vždy trocha inú chuť -...

  • Pide s voňavým mletým mäsom

    Pide s voňavým mletým mäsom

    Na tento recept som natrafila v minulosti v nejakom časopise a je to pecka. Je to asi úplne najlepší recept na úpravu mletého mäsa, ktorý som mala možnosť ochutnať. Neskutočne voňavé mäsko a chrumkavá kôrka tvoria...

  • Sulu Köfte na masle (fotorecept)

    Sulu Köfte na masle (fotorecept)

    Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)

  • Tacos al Pastor (fotorecept)

    Tacos al Pastor (fotorecept)

    Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú kuchyňu. Ananás je kľúčovou ingredienciou v recepte al pastor. Okrem toho, že mäso je kvôli nemu mäkšie, je...

  • Vejce v hnízdech

    Vejce v hnízdech

    Čím různější masa ve směsi, tím chuťově jiné. Přidávám i slaninu, melu si maso sama. Dala jsem i kousky masa z kližky, kousek telecího. Drůbež nepoužívám. Recept je samozřejmě variabilní.

  • Gyros z trouby

    Gyros z trouby

    Nedávno jsem viděla na netu nějaké video, jak si připravit v domácích podmínkách gyros. Původně se maso postavilo napíchané do rozkrojené velké cibule nebo rajčete, což určitě nedoporučuji, protože by vám "podstavce" rychle změkly a...

  • Falafel (videorecept)

    Falafel (videorecept)

    Jednoduchý recept na chrumkavý tradičný falafel z cíceru. Falafel je arabské jedlo plné proteínov, takže super pochúťka pre vegetariánov.

  • Pečené kuracie mäso (fotorecept)

    Pečené kuracie mäso (fotorecept)

    Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu výbornú chuť :-)

  • Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou (videorecept)

    Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou (videorecept)

    Populárna hudobná skupina S Hudbou Vesmírnou uvarila v štúdiu TV Varecha Luštěninovú polévku (strukovinovú polievku) podľa ChefKamu. Pozrite si video ako sa im to podarilo.

  • Polievka z červenej šošovice (fotorecept)

    Polievka z červenej šošovice (fotorecept)

    Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje veľa vitamínu B, má významný zdroj železa, obsahuje minerály ako sú vápnik, železo, horčík, fosfor, ...

  • Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse

    Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse

    Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme korením a soľou a necháme odležať.

  • Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept)

    Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept)

    Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame, pridáme nakrájané lístky koriandru a scedenú fazuľu. Premiešame s pretlakom, rascou, anízom a pridáme garam masalu.

  • Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)

    Pikantné kuracie štvrte s cviklou a oravskou slaninou (fotorecept)

    Starkej recept, ktorý robila pre starkého. Vždy si ho predstavím, ako pri tomto jedle slastne mrnčal a zajedal to krajcom chleba.

  • Kuracia fajita quesadilla

    Kuracia fajita quesadilla

    Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny a soľ. Potom pridáme zeleninu a dusíme domäkka. Prilejeme šťavu z plechovky krájaných paradajok a varíme asi 5 minút.

  • Bravčové karé pod čapicou (fotorecept)

    Bravčové karé pod čapicou (fotorecept)

    Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť. No nič poriadne nebolo, ja neviem, už aj tie prasce asi držia diétu. Slanina nemala ani 1 centimeter,...

  • Cícerovo-šošovicové karí so špenátom

    Cícerovo-šošovicové karí so špenátom

    Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia a pražíme niekoľko sekúnd. Vlejeme paradajkovú kašu a necháme 2 minúty variť.

  • Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept)

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept)

    Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou (fotorecept)
  • Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín

    Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín

    Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba ghanoush nátierky, resp. predjedla typického pre arabské krajiny. Mimo doby pečenia je to rýchly, nenáročný a svieži pokrm...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist