Pistácie

Pistácie ako ingrediencia v receptoch:

  • Datľové guľky

    Datľové guľky

    Datle si dáme do misky, pridáme rum, marhuľovú náplň, premiešame a necháme, nech sa datle nasiaknu.

  • Dvoubarevné sušenky s pistácií

    Dvoubarevné sušenky s pistácií

    Kromě pistácii a kakaa vše zpracujeme dohromady, pak těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho zapracujeme kakao. Pak obě těsta zabalíme do folie a dáme na 30 minut do lednice.

  • Francúzske pistáciové „eclaire“ s jahodami
  • Pistáciové kivi rezy (fotorecept)

    Pistáciové kivi rezy (fotorecept)

    Nás sviatočný zákusok. Vlastný recept.

  • Bezlepkové tvarohové guľky plnené čokoládou

    Bezlepkové tvarohové guľky plnené čokoládou

    V školskej jedálni sme vždy v piatok mávali niečo sladké. Na tieto obedy sme sa obzvlášť tešili. Nám najviac chutili tvarohové guľky, boli posypané kakaom a cukrom a poliate maslom. Mňam. Trochu sme si...

  • Bezlepkové kakaové koláčiky

    Bezlepkové kakaové koláčiky

    Už sme dlho nemali nič čokoládové alebo kakaové. Dnes tomu spravíme koniec. Napiekli sme si jednoduché bezlepkové kakaové koláčiky z ryžovej múky. Neobsahujú žiadne mliečne alebo živočíšne výrobky, sú preto vhodné aj pre vegánov.

  • Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou

    Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou

    Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme a necháme chladnúť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dohladka. Pridáme vanilkové semienka, kypriaci prášok a múku so štipkou soli. Dôkladne premiešame a spojíme s roztopenou čokoládou....

  • Malinovo-čerešňová torta s čokoládovou penou

    Malinovo-čerešňová torta s čokoládovou penou

    Mayovia ju nazývali jedlom bohov, iní zase hnedým zlatom. Ja dávam čokoláde len jeden prívlastok – dokonalá. Nuž a také by mali byť aj dezerty, ktorými chceme potešiť svojich milovaných...

  • Tvarohové gule s marcipánovo-nugátovou plnkou
  • Trio rezy (fotorecept)

    Trio rezy (fotorecept)

    Na záver roka niečo z toho, čo som po celý rok piekla. Tak z každého rožka troška. Spojila som pistáciové, kakaové a makové rezy do jedného zákusku s pepermintovou chuťou.

  • Perníkové guľky

    Perníkové guľky

    Perníky nastrúhame, pridáme mandľovú múku (prípadne najemno namleté orechy), cukor, marmeládu a slivkový lekvár. Všetko zmiešame a podľa potreby pridávame ešte marmeládu, aby nám vznikla súdržná, mierne lepivá hmota.

  • Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom.

  • Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa...

  • Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami
  • Zelené rezy (fotorecept)

    Zelené rezy (fotorecept)

    Už je všetko vôkol nás zelené, tak nech sú i tieto víkendové rezy zelené. Kombinovala som ich broskyňami v plnke a broskyňovým džemom medzi korpusmi. Môj vlastný recept.

  • Opité jahody s tvarohovým krémom
  • Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút...

  • Turecký med (fotorecept)

    Turecký med (fotorecept)

    Do hrnčeka dáme vodu s cukrom a zahrievame na 170 °C, až kým nevznikne úplne čistý sirup bez kryštálikov cukru. Potom pridáme med, glukózu a zahrejeme na 175 °C.

  • Šošovicový šalát s kuskusom (fotorecept)

    Šošovicový šalát s kuskusom (fotorecept)

    Ci uz samostatne alebo ako priloha, hodi sa. K priprave cvikle som bol inspirovany receptom varechoveho kolegu @tutikompoty za co mu dakujem.
    Karamelizovaná cvikla s feta syrom

  • Ravioly so šalviou

    Ravioly so šalviou

    Komerčný recept
    Keď do hlavného jedla, ravioly so šalviou, pridáte med a paradajky, je zaručené, že váš obed bude mať u vašich hostí veľký úspech.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist