Pečený syr
Pečený syr

Pečený camembert s medovými semienkami

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 19. decembra 2023
Pečený camembert s medovými semienkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Roztekajúcemu sa syru z rúry málokto odolá.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 bal. (po 120 g)
2 PL
2 PL nesolené nasekané
2 vetvičky
4 PL




Postup

  1. 1

    Na panvicu nasypeme semienka a krátko ich na miernom ohni orestujeme. Odstavíme z ohňa, primiešame lístky tymianu a med, potom krátko zahrejeme, kým sa tymian rozvonia.

  2. 2

    Na dva hárky papiera na pečenie položíme uprostred jeden kus syra, posypeme medovými semienkami, ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Syr prikryjeme ďalšími dvoma papiermi a na dvoch koncoch zviažeme povrázkom do balíčka. Takto pripravíme všetky štyri syry.

  3. 3

    Hotové syrové balíčky pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Upečený syr rozbalíme a servírujeme ešte horúci spolu s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia