Košíčky s vanilkovým krémom
mesačník Varecha, 29. decembra 2024
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
220 g |
|
20 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
Na plnku: | |
4 ks |
|
80 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
20 ml |
|
Na ozdobenie: | |
20 g |
|
1 štipka |
|
mleté |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme s kakaom a s práškovým cukrom. Potom pridáme vajce, na kúsky nakrájané maslo a vypracujeme pevné cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 30 minút odležať v chlade.
- 2
Cesto nakrájame na 20 kúskov a vystelieme nimi formičky na košíčky. Pečieme 12 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom necháme košíčky vo formičkách krátko vychladnúť, vyklopíme ich a necháme vychladnúť úplne.
- 3
Plnka: Žĺtky vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli s polovicou cukru a dreňou z vanilkového struku do hustej peny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame so zvyšným cukrom a s likérom do peny. Potom pridáme žĺtkovú penu a opäť vymiešame na hladký krém. Krémom naplníme vychladnuté košíčky.
- 4
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, naplníme do papierového kornútika a ozdobne nastriekame cez krém. Necháme stuhnúť a nakoniec povrch posypeme vanilkou a pistáciami.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu