Vanilkové košíčky
Vanilkové košíčky

Košíčky s vanilkovým krémom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. decembra 2024
Košíčky s vanilkovým krémom
Foto: Kulinární studio MAFRA
20 ks
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
220 g
20 g
80 g
1 ks
150 g
Na plnku:
4 ks
80 g
1 ks
200 g
20 ml
Na ozdobenie:
20 g
1 štipka
 mleté




Postup

  1. 1

    Cesto: Múku preosejeme s kakaom a s práškovým cukrom. Potom pridáme vajce, na kúsky nakrájané maslo a vypracujeme pevné cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 30 minút odležať v chlade.

  2. 2

    Cesto nakrájame na 20 kúskov a vystelieme nimi formičky na košíčky. Pečieme 12 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom necháme košíčky vo formičkách krátko vychladnúť, vyklopíme ich a necháme vychladnúť úplne.

  3. 3

    Plnka: Žĺtky vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli s polovicou cukru a dreňou z vanilkového struku do hustej peny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame so zvyšným cukrom a s likérom do peny. Potom pridáme žĺtkovú penu a opäť vymiešame na hladký krém. Krémom naplníme vychladnuté košíčky.

  4. 4

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, naplníme do papierového kornútika a ozdobne nastriekame cez krém. Necháme stuhnúť a nakoniec povrch posypeme vanilkou a pistáciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia