Košíčky s vanilkovým krémom
mesačník Varecha, 29. decembra 2024

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 220 g |
|
| 20 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| Na plnku: | |
| 4 ks |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 20 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
| 20 g |
|
| 1 štipka |
|
| mleté |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme s kakaom a s práškovým cukrom. Potom pridáme vajce, na kúsky nakrájané maslo a vypracujeme pevné cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 30 minút odležať v chlade.
- 2
Cesto nakrájame na 20 kúskov a vystelieme nimi formičky na košíčky. Pečieme 12 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom necháme košíčky vo formičkách krátko vychladnúť, vyklopíme ich a necháme vychladnúť úplne.
- 3
Plnka: Žĺtky vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli s polovicou cukru a dreňou z vanilkového struku do hustej peny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame so zvyšným cukrom a s likérom do peny. Potom pridáme žĺtkovú penu a opäť vymiešame na hladký krém. Krémom naplníme vychladnuté košíčky.
- 4
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, naplníme do papierového kornútika a ozdobne nastriekame cez krém. Necháme stuhnúť a nakoniec povrch posypeme vanilkou a pistáciami.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu