Čokoládová bábovka
Čokoládová bábovka

Extra čokoládová bábovka s mandarínkami

csicsi - bez fotkycsicsi, 23. januára 2024
Extra čokoládová bábovka s mandarínkami
Foto: csicsi
15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

225 g mäkké (+ na vymastenie formy)
280 g
1 bal.
2 ks
100 ml
120 g
štipka
285 g (+ na vysypanie formy)
80 g
1 bal.
1 konzerva
Na polevu:
180 g
2 PL
Na zdobenie:

Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, soľ, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom, pridáme vajíčka, rum, kyslú smotanu a potom pridáme sypkú zmes.

  2. 2

    Cesto vypracujeme do hladka. Na koniec primiešame mandarínky, pár kusov necháme na zdobenie.

  3. 3

    Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.

    Mandarínky
  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C cca 50 minút.

  5. 5

    Po upečení bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme. Spravíme polevu z horkej čokolády a oleja. Polevu nalejeme na vychladnutú bábovku a dozdobíme s mandarínkami s pistáciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia