Extra čokoládová bábovka s mandarínkami
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 225 g mäkké (+ na vymastenie formy) |
|
| 280 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 120 g |
|
| štipka |
|
| 285 g (+ na vysypanie formy) |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 konzerva |
|
| Na polevu: | |
| 180 g |
|
| 2 PL |
|
| Na zdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, soľ, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom, pridáme vajíčka, rum, kyslú smotanu a potom pridáme sypkú zmes.
- 2
Cesto vypracujeme do hladka. Na koniec primiešame mandarínky, pár kusov necháme na zdobenie.
- 3
Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
- 4
Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C cca 50 minút.
- 5
Po upečení bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme. Spravíme polevu z horkej čokolády a oleja. Polevu nalejeme na vychladnutú bábovku a dozdobíme s mandarínkami s pistáciami.
Tiež Čokoládová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu