Čokoládové keksíky
Čokoládové keksíky

Keksíky z dvojakej čokolády s pistáciami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 19. decembra 2023
Keksíky z dvojakej čokolády s pistáciami
Foto: Jana Štrbková

Spojenie bielej, mliečnej čokolády a nesolených pistácií je v tomto recepte dokonalé.

50
porcií
15 minút
príprava
30 (+ 15) minút
na 180/140 °C

Suroviny

175 g
175 g
25 g
1 PL
2 ks
75 g (biela a mliečna)
75 g (nepražené a nesolené)




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Múku, cukor, kakao a prášok do pečiva nasypeme do veľkej misy a premiešame.

  3. 3

    Vyšľaháme vajcia a pridáme ich do zmesi, miesime rukami, kým nevytvoríme hladké cesto. Vmiešame kúsky nakrájanej čokolády a pistácie.

  4. 4

    Cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť vytvarujeme do 35 centimetrov dlhého valca.

  5. 5

    Valce cesta preložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 30 – 35 minút. Vytiahneme z rúry, opatrne presunieme na mriežku a necháme asi 15 minút vychladnúť.

  6. 6

    Teplotu v rúre znížime na 140 °C. Použijeme nôž na chlieb a každú rolku nakrájame asi na centimeter hrubé plátky.

  7. 7

    Plátky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme dopiecť v rúre asi 15 – 20 minút, kým nie sú keksy vysušené.

  8. 8

    Premiestnime na mriežku a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia