Keksíky z dvojakej čokolády s pistáciami
foodblog Medové motúzy, 19. decembra 2023
Foto: Jana Štrbková
Spojenie bielej, mliečnej čokolády a nesolených pistácií je v tomto recepte dokonalé.
porcií
príprava
na 180/140 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C.
- 2
Múku, cukor, kakao a prášok do pečiva nasypeme do veľkej misy a premiešame.
- 3
Vyšľaháme vajcia a pridáme ich do zmesi, miesime rukami, kým nevytvoríme hladké cesto. Vmiešame kúsky nakrájanej čokolády a pistácie.
- 4
Cesto prenesieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť vytvarujeme do 35 centimetrov dlhého valca.
- 5
Valce cesta preložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme asi 30 – 35 minút. Vytiahneme z rúry, opatrne presunieme na mriežku a necháme asi 15 minút vychladnúť.
- 6
Teplotu v rúre znížime na 140 °C. Použijeme nôž na chlieb a každú rolku nakrájame asi na centimeter hrubé plátky.
- 7
Plátky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme dopiecť v rúre asi 15 – 20 minút, kým nie sú keksy vysušené.
- 8
Premiestnime na mriežku a necháme vychladnúť.
Tiež keksíky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu