Pistáciové pralinky
Pistáciové pralinky

Pralinky v štýle dubajskej čokolády

Petra Hübler
cukrárka, dnes 16:00
Pralinky v štýle dubajskej čokolády
Foto: Prava - Ľuboš Pilc
15 ks
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
100 g
125 g
1 ČL (sezamová pasta)
50 g pražené nesolené




Postup

  1. 1

    Rezančeky kadayif môžeme vyrobiť aj z kúpeného filo cesta, ktoré natenko nakrájame a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170°C asi 15 minút dozlatista. Upečené vychladnuté rezančeky jemne rozdrvíme v dlaniach.

  2. 2

    Čokoládu opatrne zohrejeme vo vodnom kúpeli a vytrieme ňou formu na pralinky, necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Pistácie olúpeme a najemno zomelieme. Pridáme pistáciový krém, pastu tahini a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme rezančeky a premiešame.

  4. 4

    Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a pralinky naplníme do dvoch tretín. Jemne zatrasieme, aby sa plnka "uložila".

  5. 5

    Zvyšnou roztopenou čokoládou zalejeme formu, uhladíme, dáme stuhnúť na pár minút do chladničky.

  6. 6

    Stuhnuté pralinky vytlačíme z formy a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu