Pralinky v štýle dubajskej čokolády
cukrárka, dnes 16:00

Foto: Prava - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rezančeky kadayif môžeme vyrobiť aj z kúpeného filo cesta, ktoré natenko nakrájame a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170°C asi 15 minút dozlatista. Upečené vychladnuté rezančeky jemne rozdrvíme v dlaniach.
- 2
Čokoládu opatrne zohrejeme vo vodnom kúpeli a vytrieme ňou formu na pralinky, necháme stuhnúť v chladničke.
- 3
Pistácie olúpeme a najemno zomelieme. Pridáme pistáciový krém, pastu tahini a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme rezančeky a premiešame.
- 4
Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a pralinky naplníme do dvoch tretín. Jemne zatrasieme, aby sa plnka "uložila".
- 5
Zvyšnou roztopenou čokoládou zalejeme formu, uhladíme, dáme stuhnúť na pár minút do chladničky.
- 6
Stuhnuté pralinky vytlačíme z formy a môžeme servírovať.
Tiež pralinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu