Pistáciová čokoláda
Pistáciová čokoláda

Domáca dubajská čokoláda

Jana Štrbková
mesačník Varecha, včera 17:00
Domáca dubajská čokoláda
Foto: Shutterstock

Domáca verzia trendovej čokolády s pistáciovou náplňou.

6
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
80 g
200 g
100 g
50 g nasekané




Postup

  1. 1

    Nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu.

  2. 2

    Dno vymastenej menšej nepriľnavej ozdobnej silikónovej formy s priemerom asi 15 x 7 cm pokvapkáme bielou čokoládou.

  3. 3

    Rezance kadayif nadrobíme na menšie vlákna. Môžeme si pomôcť nožom. Na panvici rozpustíme maslo a rezance opražíme za stáleho miešania na miernom ohni, trvá to aj 5 minút. Rezance musia získať zlatohnedú farbu.

  4. 4

    Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu. Asi tretinu roztopenej čokolády nalejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.

  5. 5

    Opražené vychladnuté rezance zmiešame s pistáciovou náplňou (môže to byť aj pistáciová pasta rozmiešaná s trochou sladeného kondenzovaného mlieka). Do náplne primiešame aj nasekané nesolené pistácie. Plnku navrstvíme na stuhnutú čokoládu.

  6. 6

    Náplň zalejeme zvyšnou roztopenou čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke a potom vyklopíme.

Diskusia k receptu