Domáca dubajská čokoláda
mesačník Varecha, včera 17:00

Foto: Shutterstock
Domáca verzia trendovej čokolády s pistáciovou náplňou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu.
- 2
Dno vymastenej menšej nepriľnavej ozdobnej silikónovej formy s priemerom asi 15 x 7 cm pokvapkáme bielou čokoládou.
- 3
Rezance kadayif nadrobíme na menšie vlákna. Môžeme si pomôcť nožom. Na panvici rozpustíme maslo a rezance opražíme za stáleho miešania na miernom ohni, trvá to aj 5 minút. Rezance musia získať zlatohnedú farbu.
- 4
Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu. Asi tretinu roztopenej čokolády nalejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.
- 5
Opražené vychladnuté rezance zmiešame s pistáciovou náplňou (môže to byť aj pistáciová pasta rozmiešaná s trochou sladeného kondenzovaného mlieka). Do náplne primiešame aj nasekané nesolené pistácie. Plnku navrstvíme na stuhnutú čokoládu.
- 6
Náplň zalejeme zvyšnou roztopenou čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke a potom vyklopíme.
Tiež čokoláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu