Tart v štýle dubajskej čokolády
foodblogerka, 15. mája 2025

Foto: Klaudia Sirovcová
Pri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť. Aspoň to tvrdí foodblogerka @klaudi_rimka, Zobraziť celý popisPri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť. Aspoň to tvrdí foodblogerka @klaudi_rimka, ktorá tento recept vymyslela, aby potešila svojich blízkych a followerov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 150 g |
|
| 25 g |
|
| 70 g |
|
| štipka |
|
| 110 g |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| pražené |
|
| Poleva: | |
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| Zdobenie: | |
| nasekané |
|
Postup
-
1
Korpus: V miske zmiešame sypké suroviny a rukami zapracujeme zmäknuté maslo. Nakoniec pridáme žĺtok a cesto vypracujeme rukami.
- 2
Cestom vyložíme formu na tart (priemer 22 cm) s vyberateľným dnom. Popicháme ho vidličkou a odložíme na 15 minút do chladničky.
- 3
Vychladené cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C stupňov asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 4
Medzitým vymiešame v miske pistáciový krém a pražené rezance kadayif - hustotu si prispôsobíme podľa potreby. Plnkou naplníme tart.
- 5
V horúcej smotane roztopíme nalámanú čokoládu a polejeme koláč. Dozdobíme nasekanými pistáciami.
- 6
Tart necháme aspoň 1,5 hodiny v chladničke a podávame.
Tiež pistáciový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu