Pistáciový zákusok
Pistáciový zákusok

Tart v štýle dubajskej čokolády

Klaudia Sirovcová
foodblogerka, dnes 16:30
Tart v štýle dubajskej čokolády
Foto: Klaudia Sirovcová

Pri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť. Aspoň to tvrdí foodblogerka @klaudi_rimka, Zobraziť celý popisPri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť. Aspoň to tvrdí foodblogerka @klaudi_rimka, ktorá tento recept vymyslela, aby potešila svojich blízkych a followerov.

10 ks
porcií
35 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
150 g
25 g
70 g
 štipka
110 g
1 ks
Plnka:
250 g
 pražené
Poleva:
80 g
80 g
Zdobenie:
 nasekané




Postup

  1. 1

    Korpus: V miske zmiešame sypké suroviny a rukami zapracujeme zmäknuté maslo. Nakoniec pridáme žĺtok a cesto vypracujeme rukami.

  2. 2

    Cestom vyložíme formu na tart (priemer 22 cm) s vyberateľným dnom. Popicháme ho vidličkou a odložíme na 15 minút do chladničky.

  3. 3

    Vychladené cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C stupňov asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  4. 4

    Medzitým vymiešame v miske pistáciový krém a pražené rezance kadayif - hustotu si prispôsobíme podľa potreby. Plnkou naplníme tart.

  5. 5

    V horúcej smotane roztopíme nalámanú čokoládu a polejeme koláč. Dozdobíme nasekanými pistáciami.

  6. 6

    Tart necháme aspoň 1,5 hodiny v chladničke a podávame.

Diskusia k receptu