Recepty, kde je petržlen
Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“
chrenu....
Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé
kusy, dáme ich do...
Pohánkovo-zeleninové fašírky
Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju
treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako...
Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo
vyvážené.
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Moja paradajková (zeleninová) polievka
Paradajkovú polievku som nikdy nemala veľmi rada. Asi je to kvôli školskej jedálni, ktorá
mi...
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu
očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom....
Chudnutie s Varechou 6. deň
Prinášame vám ďalší celodenný jedálniček, ktorý by vám mohol pomôcť v zhadzovaní prebytočných
kilogramov.
Zeleninová štrúdľa so syrom
Väčší podiel zeleniny na našich tanieroch môžeme dosiahnuť aj tak, že zeleninu zaradíme do
jedálnička aj...
Lahodná krémová zeleninovo-šošovicová polievka
Voňavá a jemnučko pikantná.
Zahreje telo a vôňou ulahodí nosu.
Morčacie prsia so sušenými paradajkami
Morčacie prsia prešpikujeme
sušenými paradajkami, ochutíme
soľou, čiernym korením a dáme
piecť asi na 40 minút.
Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Úžasná kuracia polievočka
Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme zeleninu a všetko vrátane vňate umyjeme. Do hrnca dáme variť...
Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....
Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou
Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme...
Pečené bandurky so zeleninou
Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo...
Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...
Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...
Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...
Sviečková omáčka bez múky
Zdravšia alternatíva obľúbeného jedla
po mojom. Mäsko si dajte kto aké máte radi. Ja dávam...
Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou
Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso
odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky,
osolíme a...
Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne,
ako môj otec...
Rurálna polievka strýca Kolomana
Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, ...
Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Klopsy na smotane
Ďakujem Viera1 a pánovi Fedorovi Malíkovi za rekonštrukciu receptu. Poznám to z kúpeľov, robili to...
Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami
Variť tak „na friško” sa prihodilo určite aj Vám. Slovenská kuchyňa pozná veľa
variantov aj tzv....
Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...
Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...
Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....
Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...
Pohánkovo-zeleninové fašírky
Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako...
Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo vyvážené.
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Moja paradajková (zeleninová) polievka
Paradajkovú polievku som nikdy nemala veľmi rada. Asi je to kvôli školskej jedálni, ktorá mi...
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Lahodná krémová petržlenovo-cuketová polievočka s marinovaným lososom
Jemná, lahodná so sviežim citrónovým lososom....
Chudnutie s Varechou 6. deň
Prinášame vám ďalší celodenný jedálniček, ktorý by vám mohol pomôcť v zhadzovaní prebytočných kilogramov.
Zeleninová štrúdľa so syrom
Väčší podiel zeleniny na našich tanieroch môžeme dosiahnuť aj tak, že zeleninu zaradíme do jedálnička aj...
Lahodná krémová zeleninovo-šošovicová polievka
Voňavá a jemnučko pikantná. Zahreje telo a vôňou ulahodí nosu.
Morčacie prsia so sušenými paradajkami
Morčacie prsia prešpikujeme sušenými paradajkami, ochutíme soľou, čiernym korením a dáme piecť asi na 40 minút.
Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Úžasná kuracia polievočka
Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme zeleninu a všetko vrátane vňate umyjeme. Do hrnca dáme variť...
Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....
Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou
Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme...
Pečené bandurky so zeleninou
Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo...
Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...
Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...
Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...
Sviečková omáčka bez múky
Zdravšia alternatíva obľúbeného jedla po mojom. Mäsko si dajte kto aké máte radi. Ja dávam...
Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou
Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a...
Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...
Rurálna polievka strýca Kolomana
Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, ...
Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření,...
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Klopsy na smotane
Ďakujem Viera1 a pánovi Fedorovi Malíkovi za rekonštrukciu receptu. Poznám to z kúpeľov, robili to...
Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami
Variť tak „na friško” sa prihodilo určite aj Vám. Slovenská kuchyňa pozná veľa variantov aj tzv....
Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...
Fasolada - národné jedlo Grécka
Fasolada sa stala gréckym národným jedlom až v 20. storočí, ale recept sa traduje už...