Kurací paprikáš à la Bogar fotorecept
Foto: bogar
Tento recept je obľúbený a rýchly, milujú ho hlavne deti. Ako prílohu môžete použiť knedľu alebo aj kolienka.
príprava
Postup
-
1
Na masle sprudka opražíme stehná - zhruba 4-5 min z jednej strany...
-
2
...a taktiež aj z druhej strany. Môžete kľudne aj dlhšie, aby sa mäsko zatiahlo, len pozor prská to, nezľaknite sa.
-
3
Opražené stehná vyberieme bokom a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme krásne do zlatohneda ako na obrázku...
-
4
Pridala som naspäť mäsko, nakrájanú mrkvičku, petržlen, cesnak, koreniny, všetko jemne opražila a zaliala vriacou vodou. Prikryla som pokrievkou a dusila aspoň hodinu. Že je mäso hotové spoznáte podľa toho, že spodná nožička sa oddelí aj s kožou.
-
5
Stehná som vybrala a taktiež aj bobkový list. Ak je potrebné, omáčku dochutíme. Rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme smotanu na šľahanie, premixujeme. Ak je potrebné zahustíme škrobom alebo múkou rozmiešanou vo vode, necháme prevrieť a ešte raz premixujeme. Kto chce, môže omáčku prepasírovať, ja som to nerobila, vznikla hladká omáčka. Pridáme mäso obraté z kostí a necháme minútku prebublať. Odstavíme a pridáme troška masla, jeden pretlačený strúčik cesnaku a štipku majoránu, to už sa nevarí. Podávame s čím chcete a na čo máte chuť :)
Diskusia k receptu