Kurací paprikáš
Kurací paprikáš

Kurací paprikáš à la Bogar fotorecept

bogar - fotkabogar, 27. apríla 2020
Kurací paprikáš à la Bogar (fotorecept)
Foto: bogar

Tento recept je obľúbený a rýchly, milujú ho hlavne deti. Ako prílohu môžete použiť knedľu alebo aj kolienka.

50 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1-2 ks
3 PL
1 ks
1 ks
250 ml
 (alebo bujón alebo len soľ)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle sprudka opražíme stehná - zhruba 4-5 min z jednej strany...

    Kurací paprikáš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...a taktiež aj z druhej strany. Môžete kľudne aj dlhšie, aby sa mäsko zatiahlo, len pozor prská to, nezľaknite sa.

    Kurací paprikáš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opražené stehná vyberieme bokom a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme krásne do zlatohneda ako na obrázku...

    Kurací paprikáš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som naspäť mäsko, nakrájanú mrkvičku, petržlen, cesnak, koreniny, všetko jemne opražila a zaliala vriacou vodou. Prikryla som pokrievkou a dusila aspoň hodinu. Že je mäso hotové spoznáte podľa toho, že spodná nožička sa oddelí aj s kožou.

    Kurací paprikáš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stehná som vybrala a taktiež aj bobkový list. Ak je potrebné, omáčku dochutíme. Rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme smotanu na šľahanie, premixujeme. Ak je potrebné zahustíme škrobom alebo múkou rozmiešanou vo vode, necháme prevrieť a ešte raz premixujeme. Kto chce, môže omáčku prepasírovať, ja som to nerobila, vznikla hladká omáčka. Pridáme mäso obraté z kostí a necháme minútku prebublať. Odstavíme a pridáme troška masla, jeden pretlačený strúčik cesnaku a štipku majoránu, to už sa nevarí. Podávame s čím chcete a na čo máte chuť :)

Diskusia k receptu


Jeden komentár