Geršňová (krúpová) polievka so šošovicou
Foto: Saymona
Toto je môj jednoduchý spôsob na "geršňovú" polievku. Robím ju so šošovicou alebo fazuľou. Dnes bola so šošovicou.
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2-3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks (alebo kaleráb) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
200 g |
|
1/2 hrnčeka (geršňa) |
|
1 hrnček |
|
|
Postup
-
1
Dám si variť údené mäso. Na oleji osmažím pokrájanú cibuľu, pridám cesnak a nakrájanú mrkvu. Osmahnem a po pár minútach pridám ostatnú koreňovú zeleninu a mletú papriku. Zalejem vývarom z údeného a pridám mäso do polievky. Osolím, okorením a pridám bobkový list.
- 2
Pridám namočenú šošovicu. Varím do zmäknutia. Keď je zelenina mäkká, pridám zemiaky (moje zemiaky sa varia rýchlo, preto ich pridávam tesne pred koncom) a premytú geršňu (krúpy). Povarím ďalších 10 minút a dochutím.
Tiež krúpová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásnu dobru noc prajem zajkovi uškovi šikovnèmu.
Ďakujeme veľmi pekne u nás je obľúbená niekedy v nej lyžica sroji co nám vyhovuje hlavne v tomto počasí sa človek zahreje aj napapa