Geršňová (krúpová) polievka so šošovicou

Foto: Saymona
Toto je môj jednoduchý spôsob na "geršňovú" polievku. Robím ju so šošovicou alebo fazuľou. Dnes bola so šošovicou.
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks (alebo kaleráb) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka (geršňa) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Dám si variť údené mäso. Na oleji osmažím pokrájanú cibuľu, pridám cesnak a nakrájanú mrkvu. Osmahnem a po pár minútach pridám ostatnú koreňovú zeleninu a mletú papriku. Zalejem vývarom z údeného a pridám mäso do polievky. Osolím, okorením a pridám bobkový list.
- 2
 Pridám namočenú šošovicu. Varím do zmäknutia. Keď je zelenina mäkká, pridám zemiaky (moje zemiaky sa varia rýchlo, preto ich pridávam tesne pred koncom) a premytú geršňu (krúpy). Povarím ďalších 10 minút a dochutím.
Tiež krúpová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Krásnu dobru noc prajem zajkovi uškovi šikovnèmu.
Ďakujeme veľmi pekne u nás je obľúbená niekedy v nej lyžica sroji co nám vyhovuje hlavne v tomto počasí sa človek zahreje aj napapa