Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Jedna z mojich obľúbených polievok.
5 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks (alebo kvaka) |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka (mrazený) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halušky: | |
1 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistenú a pokrájanú mrkvu opražím na troche oleja. Keď je mrkva opražená, pridám ostatnú nakrájanú zeleninu okrem hrášku. Varím na miernom ohni.
- 2
Keď je zelenina mäkká, pridám hrášok a začnem si pripravovať krupicové halušky. Zmiešam vajce, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a krupicu. Nechám postáť 2 minútky a začnem dvoma čajovými lyžičkami tvarovať halušky a hádzať ich do polievky.
- 3
Polievku dochutím soľou, korením, mletou paprikou a ligurčekom. Nechám povariť 10 minút.
Tiež zeleninová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Dakujem pekne. Ano klasika mnamkova a milujem ties petrzlenovu vnat bohuzial fotila som to v zime a nemala som ale teraz mam plnu zahradku byliniek.