Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Foto: saymona
Jedna z mojich obľúbených polievok.
5 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks (alebo kvaka) |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka (mrazený) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halušky: | |
1 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú a pokrájanú mrkvu opražím na troche oleja. Keď je mrkva opražená, pridám ostatnú nakrájanú zeleninu okrem hrášku. Varím na miernom ohni.
- 2
Keď je zelenina mäkká, pridám hrášok a začnem si pripravovať krupicové halušky. Zmiešam vajce, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a krupicu. Nechám postáť 2 minútky a začnem dvoma čajovými lyžičkami tvarovať halušky a hádzať ich do polievky.
- 3
Polievku dochutím soľou, korením, mletou paprikou a ligurčekom. Nechám povariť 10 minút.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem pekne. Ano klasika mnamkova a milujem ties petrzlenovu vnat bohuzial fotila som to v zime a nemala som ale teraz mam plnu zahradku byliniek.
Do heluškového cesta dávam aj čerstvo mleté čierne korenie a sódu bikarbonu na špic noža. Halušky sú potom púchle a nadýchané. Sóda neškodí zdraviu ,lebo sa rozkladá na CO2 a vodu Guličku nového korenia a bobkový list dávam počas varenia. Ostatné ako ty. Ak mám kurací vývar z drobkov, namiesto vody dám precedený vývar.
Ďakujem pekne dufam ze bude chutit. Dakedy som robievala na masle ale to uz bolo davno :D.
Predpokladám, že po opečení mrkvy. Ja opekáme všetku zeleninu teda okrem hrášku. A vody toľko akú ju chceš hustú, len rátaj a tým, že ak bude veľa vody budeš si musieť pomôcť bujónom, vegetou alebo čistým msg skrátka niečím čo pomôže s chuťou...
Ahoj.ano ako povedal bugout po opraženi mrkvi alebo zeleniny.mame radšej hustejšie polievky a vlastne nikdy som namerala koľko vody :)