Zeleninové lasagne
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 5. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Na konci pridáme cuketu nakrájanú na kocky.
- 2
Zapekaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme plátky lasagní, zeleninovú zmes a nakrájané sušené paradajky. Posypeme nastrúhanou mozzarellou. Takto vrstvíme 2 cm od vrchu misy.
- 3
Pripravíme bešamel. Na rozpálenom oleji orestujeme múku, pridáme mlieko a smotanu. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Miešame do optimálnej hustoty a vylejeme na pripravené lazane.
- 4
Naplnenú zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme na 180 °C približne 30 minút. Môžeme podávať s listovým šalátom ochuteným citrónom a olivovým olejom.
Tiež zeleninové lasagne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu