Zeleninové lasagne
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 5. júna 2020
Zeleninové lasagne
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
2 ks
2 ks
1 ks
2 ks
200 g
200 g
200 g nastrúhaná
150 ml
150 ml (20 %)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky. Osolíme, okoreníme, pridáme oregano, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Na konci pridáme cuketu nakrájanú na kocky.

  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme plátky lasagní, zeleninovú zmes a nakrájané sušené paradajky. Posypeme nastrúhanou mozzarellou. Takto vrstvíme 2 cm od vrchu misy.

  3. 3

    Pripravíme bešamel. Na rozpálenom oleji orestujeme múku, pridáme mlieko a smotanu. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Miešame do optimálnej hustoty a vylejeme na pripravené lazane.

  4. 4

    Naplnenú zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme na 180 °C približne 30 minút. Môžeme podávať s listovým šalátom ochuteným citrónom a olivovým olejom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár