Recepty, kde je paradajky
Domáca pizza
Z droždia, cukru a teplej vody si pripravíme kvások (necháme postáť 15 minút). Do misky...
Zapečené gazdovské karé
Keď už človek fakt nevie čo variť, tak príde znova čas na improvizáciu a
výsledok už...
Sopa de Fideo (Mexická rezancová polievka)
Mexická rýchlovka, ktorá sa mne osobne podobá na tureckú şehriye
Çorbası. V konečnom dôsledku sa...
Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ,...
Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom
Je to rýchly a dobrý obed. Toto jedlo je pre 2 osoby. Ale stojí za...
Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek,
pravdepodobne druhu „Tipala“....
Güveç - turecký guláš v keramickej nádobe
Güveç je výborné, veľmi jednoduché turecké jedlo, pripravované v rúre. Bez väčšej námahy a...
Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....
Burrito
Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené...
Zavárané lečo
Mamina zavára ostošesť čo jej príde pod ruku pre všetky dcéry a syna a vnučky a vnúčata....
Kotlíkový guláš
Tento rok na dovolenke doma sme si pripravili kotlíkový guláš v záhrade. U nás je to...
Hovädzie mäso s paprikami a s ryžou
...alebo aj, ak sa Vám tak viac páči, obrátené rizoto z Košíc. Je v ňom viac mäsa, ako ryže....
Polievka z pečených paradajok a paprík
Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...
Paradajková polievka
Domáca krémová paradajková polievka z "hrnček var" - hotová stlačením tlačítka z čerstvých surovín.
Polievka zo žltého hrachu
Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku, na malé...
Loptičková polievka
Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...
Poľovnícky teľací guláš
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš....
Sušené paradajky
Je sezóna rajčín. Sušíte alebo rozvárate? Ja suším. Musím si ale kúpiť výkonnejšiu sušičku...
Dusené hovädzie fašírky na zelenine
Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne
sú, ale myslím, že nie taký,...
Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa
zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...
Maďarský guláš
Nepoznám veľa ľudí, ktorí by nemali radi guláš, a práve ten maďarský je podľa mňa...
Paradajková omáčka na špagety
Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú...
Paradajkový pretlak - domáca klasika
Keď paradajky v záhrade dozrievajú rýchlejšie ako ich stíhame
konzumovať, je načase odložiť si z nich...
Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....
Domáca pizza
Z droždia, cukru a teplej vody si pripravíme kvások (necháme postáť 15 minút). Do misky...
Zapečené gazdovské karé
Keď už človek fakt nevie čo variť, tak príde znova čas na improvizáciu a výsledok už...
Sopa de Fideo (Mexická rezancová polievka)
Mexická rýchlovka, ktorá sa mne osobne podobá na tureckú şehriye Çorbası. V konečnom dôsledku sa...
Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ,...
Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom
Je to rýchly a dobrý obed. Toto jedlo je pre 2 osoby. Ale stojí za...
Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....
Güveç - turecký guláš v keramickej nádobe
Güveç je výborné, veľmi jednoduché turecké jedlo, pripravované v rúre. Bez väčšej námahy a...
Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....
Burrito
Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené...
Zavárané lečo
Mamina zavára ostošesť čo jej príde pod ruku pre všetky dcéry a syna a vnučky a vnúčata....
Kotlíkový guláš
Tento rok na dovolenke doma sme si pripravili kotlíkový guláš v záhrade. U nás je to...
Hovädzie mäso s paprikami a s ryžou
...alebo aj, ak sa Vám tak viac páči, obrátené rizoto z Košíc. Je v ňom viac mäsa, ako ryže....
Polievka z pečených paradajok a paprík
Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...
Paradajková polievka
Domáca krémová paradajková polievka z "hrnček var" - hotová stlačením tlačítka z čerstvých surovín.
Polievka zo žltého hrachu
Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku, na malé...
Loptičková polievka
Tentokrát nám Jozef Mak a Naďa Lazarová pripravili výdatnú zeleninovú polievku s mäsovými guľkami, ktorá zahreje,...
Poľovnícky teľací guláš
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš....
Sušené paradajky
Je sezóna rajčín. Sušíte alebo rozvárate? Ja suším. Musím si ale kúpiť výkonnejšiu sušičku...
Dusené hovädzie fašírky na zelenine
Jednohrncové, jednoduché jedlo. Podobné recepty tu nepochybne sú, ale myslím, že nie taký,...
Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...
Maďarský guláš
Nepoznám veľa ľudí, ktorí by nemali radi guláš, a práve ten maďarský je podľa mňa...
Paradajková omáčka na špagety
Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú...
Paradajkový pretlak - domáca klasika
Keď paradajky v záhrade dozrievajú rýchlejšie ako ich stíhame konzumovať, je načase odložiť si z nich...
Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....