Foto: siuuu
Milujem ich od detstva... puchríky, teda kuracie žalúdky. Tentoraz som z nich urobila polievočku na zahriatie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1-2 PL (kuracie ) |
|
1 ks stredne veľká |
|
3-4 strúčiky |
|
1/2 ks čerstvá |
|
1-2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1-2 ČL |
|
1-2 PL |
|
podľa chuti (domáca) |
|
1,5 - 2 l |
|
Postup
-
1
Najskôr očistíme kuracie žalúdky - do polievky použijeme iba chudé mäsité kúsky, blany a šľachy odstránime. Na zohriatej masti alebo oleji orestujeme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme očistený a nadrobno pokrájaný cesnak, pokrájanú červenú papriku a paradajky (bez zrniečok), očistené kuracie žalúdky a pár minút restujeme. Zalejeme vodou tak, aby boli žalúdky ponorené, osolíme, pridáme rascu, korenie prikryjeme a varíme do mäkka - trvá to cca 1 hodinu.
- 2
Asi 10-15 minút pred uplynutím doby varenia, pridáme očistené a na menšie kúsky pokrájané zemiaky, dolejeme vodu podľa potreby (asi 1/2 až 3/4 litra), prikryjeme a necháme zemiaky uvariť domäkka.
- 3
Medzitým si urobíme jednoduchú zápražku - na masti či oleji orestujeme múku, pridáme mletú papriku, kratučko zarestujeme, zalejeme studenou vodou podľa potreby a prevaríme.
- 4
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme potrebné množstvo zápražky, rozmiešame a prevaríme. Polievku dochutíme podľa chuti - soľou, korením, drvenou rascou a ja pridávam aj vegetu, ktorú inak takmer vôbec nepoužívam, ale v tejto polievke sa mi jej chuť žiada.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu