Hamburger z diviačieho mäsa
mesačník Varecha, 14. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Fastfoodová klasika avšak s divinou.
porcie
príprava
Suroviny
800 g mleté |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g (plátky) |
|
50 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
5 PL |
|
|
|
|
|
Na majonézovú omáčku: | |
10 PL |
|
4 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
V miske zmiešame majonézu s horčicou, osolíme, okoreníme a uložíme do chladničky.
- 2
Mleté mäso osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu rukami vytvarujeme okrúhlu placku vysokú asi 2 cm.
- 3
Šalát rozdelíme na jednotlivé listy a spolu s paradajkami umyjeme, necháme odkvapkať. Paradajky spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame na plátky.
- 4
Hamburgerové žemle rozpolíme, každú spodnú časť natrieme majonézovou omáčkou, pridáme šalát a plátky cibule.
- 5
Slaninu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút.
- 6
Pripravené mäso opečieme na rozpálenom oleji v panvici z oboch strán asi 5 minút, podľa toho, aké chceme, aby bolo prepečené. Potom karbonátky položíme na spodnú časť žemle, pridáme plátok čedaru, upečenej slaniny a paradajky, zakončíme rukolou, priklopíme vrchnou polovicou žemle a ihneď podávame.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu