Hamburger z diviačieho mäsa

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. októbra 2022
Hamburger z diviačieho mäsa
Foto: Kulinární studio MAFRA

Fastfoodová klasika avšak s divinou.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g mleté
1 ks
2 ks
1 ks
100 g (plátky)
50 g
4 ks
4 ks
5 PL
Na majonézovú omáčku:
10 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame majonézu s horčicou, osolíme, okoreníme a uložíme do chladničky.

  2. 2

    Mleté mäso osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu rukami vytvarujeme okrúhlu placku vysokú asi 2 cm.

  3. 3

    Šalát rozdelíme na jednotlivé listy a spolu s paradajkami umyjeme, necháme odkvapkať. Paradajky spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame na plátky.

  4. 4

    Hamburgerové žemle rozpolíme, každú spodnú časť natrieme majonézovou omáčkou, pridáme šalát a plátky cibule.

  5. 5

    Slaninu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút.

  6. 6

    Pripravené mäso opečieme na rozpálenom oleji v panvici z oboch strán asi 5 minút, podľa toho, aké chceme, aby bolo prepečené. Potom karbonátky položíme na spodnú časť žemle, pridáme plátok čedaru, upečenej slaniny a paradajky, zakončíme rukolou, priklopíme vrchnou polovicou žemle a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia