Šalát s pečenými sardinkami videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 6. októbra 2022

Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne. Neviem, ako sa volala, ale myslím, Zobraziť celý popisPri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne. Neviem, ako sa volala, ale myslím, že to bolo deviatka v menu. Tak, a teraz už vieš, že tento šalát musí byť super 😀

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g (z konzervy)
1 strúčik
1/2 ks
2 ks strapcové
1 konzerva (v oleji)
1 ČL
140 g
1 PL
 čerstvá
1 ČL
1 ks
1 hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Plech na pečenie vysteľ papierom a pridaj doň cícer z konzervy, celý strúčik cesnaku - tak ako je, v šupke, na väčšie kúsky nakrájaný čerstvý fenikel (vrchné drobné lístky si odlož bokom), na mesiačiky nakrájané paradajky, všetko zalej olejom zo sardinkovej konzervy a samotné sardinky v rukách natrhaj na väčšie kúsky. Dochuť údenou paprikou, soľou a korením, dôkladne a opatrne (snaž sa sardinky nepomrviť) všetko spolu premiešaj a rovnomerne rozlož na celú plochu pekáča. Vlož do predhriatej rúry na 200 °C a peč asi 20 minút, hraj to podľa oka. Keď bude hotovo, zmes nechaj vychladnúť.

  2. 2

    Priprav si zálievku. V mixéri zmiešaj jogurt, pár lyžíc cícerového nálevu, upečený a ošúpaný cesnak, ocot, hrsť pažítky alebo vňaťky, oregano a soľ s korením. Trpezlivo miešaj, od malej intenzity po najväčšiu - ten nálev ti to takto pomôže zahustiť.

  3. 3

    Skompletizuj toto veľdielo - natrhaj rímsky šalát na drobné a hoď ich do veľkej šalátovej misy. Pridaj mungo klíčky a ošúpanú mrkvu - nastrúhaj ju na tenučké pásiky pomocou škrabky. Ďalej primiešaj pečenú sardinkovú zmes, feniklové lístky a zálievku. Posledný opatrný remix a máš hotovo. Odporúčam podávať ihneď.

  4. 4

    Môj Instagram : @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia