Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Tava s jahňacím mäsom videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 21. augusta 2022

Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné. Niečo ako mäsové lečo🙂 Teraz zo sezónnej zeleniny chutí najlepšie.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/08/tava-s-jahnacim-masom.html?m=1

4-5
porcie
Tava s jahňacím mäsom (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

650 g (najlepšie stehno)
1 kg
6 ks
1 ks
2 KL
2 KL
2 KL
50 g (82 %)
trocha
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na malé kocky/kúsky. Paradajky na malé kúsky, papriku na tenké malé kúsky a cibuľu nadrobno. V panvici na oleji mäso udusíme celkom do mäkka. Podľa potreby ho podlejeme pri dusení aj trochou vody. Mäkké mäso necháme opiecť a pridáme k nemu pokrájanú zeleninu. Dáme mletú papriku, oregano, Isot, maslo a soľ podľa chuti. Premiešame , zakryjeme a necháme variť kým zelenina celkom nezmäkne. Všetko sa spolu krásne uvarí a pustí fantastickú šťavu😍

  2. 2

    Podávame k tomu chlieb, iné pečivo, alebo aj ryžu či zemiaky🙂 Výborne sa k tomu hodia chlebové placky, ktoré sú u nás k tomuto jedlu už neodmysliteľné. Prajem dobrú chuť!

    Tava s jahňacím mäsom (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Tava s jahňacím mäsom (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    P.S. Čo sa týka mäsa, kľudne sa dá použiť aj kuracie, alebo kozľacie. Množstvo mäsa je tiež na vás, kľudne dajte aj 1-2 kg ak chcete, bude to oveľa mäsitejšie🙂 Niekto robí tavu s väčším množstvom mäsa a niekto zasa s väčším množstvom zeleniny. Ale určite odporúčam dať najmenej tých 650 g mäsa, keďže to mäso musí aj dobre to jedlo ochutiť🙂👍

Diskusia k receptu

chemik
Samozřejmě mně nejprve zaujalo, že maso z ťavy jsem ještě nejedl, i když bych i to zkusil. Pro variaci na lečo s masem vykostím dolní stehno z morky a sehnal jsem ve specielní turecké prodejně v Praze i originál isot papriku, ale 2 kl asi na mne budou moc silné :-))
haji
Mně by moc chutnalo, s tavou už jsem se, díky tobě setkala, a už nečekám Ťavu haha Díky za inspiraci, už bych se mohla pochlapit, tedy pobabit a uvařit tento chutný pokrm. Krásné pozdravení!
mijaita
Jedla jsem to v Istambulu, mana nebeska!! I jsem pak doma varila, ted bych to mohla i zopakovat, to je fakt . Nevahejte, je to faaakt boží!
cesminaz
@chemik (21.8.2022 15:36)

Je to výborné, odporúčam. Isot papriky sa netreba báť, nieje to vela. Isot sa nedáva do jedál kvôli štiplavosti, keďže nieje velmi štiplavá, ale vprvomrade kvôli chuti ktorú dá🙂 Takže kludne daj. Vdaka za nahliadnutie.
cesminaz
@mijaita (21.8.2022 23:31)

Ano je to jedno úžasne chutné a pritom velmi jednoduché jedlo. Ten link na Tavu čo si pridala je poriadne starý🙂 Ale o to ani nejde, ide o to, že tam je použité kuracie mäso, kým tu jahňacie. Tu je pridané aj 2kl oregano, čo dodá jedlu celkom inú chuť. Tu je vlastne len Isot, oregano a soľ, pokial tam pri druhom recepte sú aj iné koreniny. Chuť je celkom iná🙂 Ja mám na blogu recept aj na Tavu s kozľacím mäsom. Nie len mäso, ale aj koreniny robia z jedla celkom inú chuť milá @mijaita . Pekný deň.
cesminaz
@haji (22.8.2022 00:03)

Ver, že by si určite neolutovala. Pri tomto recepte nejde len o to, že je to video, je to aj iná verzia Tavi. Pri tom starom recepte nieje ani len fotopostup, len text. A aj keby tam fotopostup bol, neznamená to, že je video zbytočné. Niekto obľubuje fotorecepty a niekto videorecepty🙂 Každý si môže vybrať čo mu viac pasuje. Pridala som sem recept preto, že možno sa niekomu zíde. Mimochodom, nedávam recepty len sem na Varechu, ale aj inde. A nie všade poznajú aj moje ďalšie fotorecepty aby mohli porovnávať, alebo o tom diskutovať👍 Prajem ti príjemný deň milá @haji u nás od včera stále prší🙂
chemik
@cesminaz (22.8.2022 08:07)

Dík za doporučení videa, takže už vím co znamená nakrájet dostatek masa opravdu na drobno, což má výrazný vliv na výslednou chuť. Po osolení maso pustí téměř všechnu vlastní šťávu a po odpaření uvolněné bílkoviny při orestování na tuku dají jídlu tu u nás oblíbenou přismáhlou masovou chuť, což třeba francouzská kuchyně naprosto odmítá. I proto je z různého masa výsledná chuť tavy odlišná od perkeltu z masa dušeného.
haji
@cesminaz (22.8.2022 08:07)
Jsi pilná včelička a všechno co děláš má své místo, opodstatnění, o tom nepochybuji. Odborník umí, sdílí a laik nakukuje a stále se učí.
cesminaz
@zinnajdha 🙂 myslela si asi jahňacie. Inak som rada, že sa recept páči @mirop 😅😅😅 no tak ťa ukludním, nie je Tava ako Ťava 👍😂😂 @haji dakujem krásne za tvoje milé slová❤ @chemik dakujeme za odbornejšie vysvetlenie🙂 Pekný deň všetkým!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia