Cuketový guláš so slaninou
			   Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 16. marca 2021
		   
		   šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 16. marca 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1 ks mladá | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks mladá | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks stredne veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL extra hustý | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme s nakrájanou slaninou na bravčovej masti dozlata.
- 2
 Na osmaženú cibuľu pridáme pokrájané ošúpané paradajky, orestujeme, pridáme mletú papriku, pretlačený cesnak, pokrájanú papriku, na kocky pokrájané očistené zemiaky, pridáme paradajkový pretlak. Podlejeme 150 ml vody a dusíme 5–7 minút.
- 3
 Potom pridáme na kocky pokrájanú cuketu, soľ a koreniny a dusíme asi 15 minút. Nakoniec guláš zahustíme Solamylom rozpusteným v troške vody. Dochutíme, ak treba, a servírujeme s opečenou bagetou alebo chlebíkom.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu