Cuketový guláš so slaninou
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 16. marca 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 16. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks mladá |
|
1 ks mladá |
|
2 ks stredne veľká |
|
100 g |
|
3-4 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL extra hustý |
|
2-3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme s nakrájanou slaninou na bravčovej masti dozlata.
- 2
Na osmaženú cibuľu pridáme pokrájané ošúpané paradajky, orestujeme, pridáme mletú papriku, pretlačený cesnak, pokrájanú papriku, na kocky pokrájané očistené zemiaky, pridáme paradajkový pretlak. Podlejeme 150 ml vody a dusíme 5–7 minút.
- 3
Potom pridáme na kocky pokrájanú cuketu, soľ a koreniny a dusíme asi 15 minút. Nakoniec guláš zahustíme Solamylom rozpusteným v troške vody. Dochutíme, ak treba, a servírujeme s opečenou bagetou alebo chlebíkom.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu