Paradajkový šalát
Paradajkový šalát

Pestrý šalát z rôznych druhov paradajok

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár Metro, 30. marca 2021
Pestrý šalát z rôznych druhov paradajok
Foto: Dušan Křístek
5
porcií

Suroviny

1 kg (rôzne farby, tvary a veľkosti)
125 g
50 ml
25 ml (alebo balzamikový)
250 g mäkký
40 g
5 g čerstvá




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme, vykrojíme zelené časti a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny či polovice – na rôzne tvary. Pridáme očistené nakrájané reďkovky a natrhanú umytú a osušenú bazalku.

  2. 2

    Z olivového oleja a octu vytvoríme emulziu (dresing), osolíme, okoreníme a pridáme do šalátu. Zľahka premiešame. Nakoniec pridáme natrhaný alebo na menšie kúsky nakrájaný kozí syr.

  3. 3

    Pancettu rozložíme na papier na pečenie a v rúre upečieme dochrumkava. Polámeme na kúsky alebo nakrájame. Šalát servírujeme s pancettou a bagetou alebo bruschettou, ktorú predtým opečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia