Pestrý šalát z rôznych druhov paradajok
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár Metro, 30. marca 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár Metro, 30. marca 2021
Foto: Dušan Křístek
5
porcií
porcií
Suroviny
1 kg (rôzne farby, tvary a veľkosti) |
|
125 g |
|
50 ml |
|
25 ml (alebo balzamikový) |
|
|
|
|
|
250 g mäkký |
|
40 g |
|
5 g čerstvá |
|
|
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, vykrojíme zelené časti a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny či polovice – na rôzne tvary. Pridáme očistené nakrájané reďkovky a natrhanú umytú a osušenú bazalku.
- 2
Z olivového oleja a octu vytvoríme emulziu (dresing), osolíme, okoreníme a pridáme do šalátu. Zľahka premiešame. Nakoniec pridáme natrhaný alebo na menšie kúsky nakrájaný kozí syr.
- 3
Pancettu rozložíme na papier na pečenie a v rúre upečieme dochrumkava. Polámeme na kúsky alebo nakrájame. Šalát servírujeme s pancettou a bagetou alebo bruschettou, ktorú predtým opečieme.
Tiež paradajkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu