Hlivový guláš
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 17. marca 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata, Modra–Piesok, 17. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hlivu nakrájame asi na 1 centimeter hrubé rezance. Spodnú časť hlivy asi 1 cm zrežeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do hrnca s rozpálenou masťou a pražíme dozlatista.
- 2
Pridáme nakrájanú hlivu, pretlačený cesnak, premiešame, pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, soľ, koreniny a premiešame. Pridáme papriku nakrájanú na tenké rezance a nadrobno nakrájanú ošúpanú paradajku, stíšime oheň, premiešame, dolejeme asi 2 dl vody a dusíme 30 min.
- 3
Nakoniec pridáme postrúhaný zemiak a ak treba, podlejeme vodou a dusíme 15–20 minút. Nakoniec dochutíme a môžeme podávať s varenými zemiakmi.
Tiež hlivový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu