Králik na červenom víne s koreňovou zeleninou a tekvicou
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 11. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
|
|
2-3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ks väčšia |
|
4 strúčiky |
|
4 vetvičky |
|
250 ml |
|
500 g |
|
700 ml |
|
|
|
4 guľôčky |
|
4 guľôčky |
|
|
Postup
-
1
Paradajky narežeme do tvaru X a vložíme do vriacej vody asi na 1,5 minúty, potom ich prudko schladíme v studenej vode s ľadom a ošúpeme.
- 2
Králika rozporciujeme na menšie kúsky. Prebytočné kosti a nečistoty odrežeme. Mäso dôkladne osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na olivovom oleji vo väčšom hrnci zo všetkých strán do zlatohneda.
- 3
Očistenú mrkvu, zeler a tekvicu nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak nadrobno. Spolu s niekoľkými vetvičkami tymianu pridáme k opečenému králikovi a krátko (asi 5 minút) restujeme. Potom podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme ošúpané paradajky nakrájané na menšie kocky.
- 4
Premiešame, podlejeme teplým vývarom a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou domäkka (asi 40 minút). Podľa potreby môžeme podliať vývarom. Pred servírovaním dozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tiež dusený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu