Tepsi kebab
Tepsi kebab

Tepsi kebab videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 27. marca 2021

Výborné, veľmi jednoduché jednopekáčové jedlo z tureckej kuchyne. Zvládne ho naozaj každý, vrelo odporúčam.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/03/tepsi-kebab-kebab-na-plechu-z-mleteho.html

40-45 minút
na 190 °C
Tepsi kebab (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Kebab:
1 kg mleté
1 ks
2-3 strúčiky
1 hrsť
1 ks
1 PL
1 KL
podľa potreby
Paradajková šťava:
1 PL (pretlak)
1 dl
1 KL
1/2 KL
trocha
Okrem toho:
1 PL na potretie plechu(pretlak)
trocha
Cesnakový jogurt:




Postup

  1. 1

    Na kebab si zmiešame mleté mäso, na drobno pokrájanú kapiu aj cibuľu, petržlenovú vňať, nastrúhaný cesnak (podľa veľkosti 2 alebo 3), mletú červenú papriku, soľ a Isot. Napokon celé dobre premiešame. Ďalej si pripravíme zeleninu, ktorá pôjde potom na vrch. Paradajky nakrájame na hrubšie kolieska a papriku prerežeme pozdĺž. Môžete použiť podľa chuti sladkú alebo štipľavú.

  2. 2

    Následne pripravíme paradajkovú šťavu/zálievku, ktorou natrieme vrch kebabu. Do mištičky dáme 1 kopcovitejšiu PL Salçe/paradajkové pyré. Ak nemáte, dajte hustejší paradajkový pretlak, alebo dajte z obyčajného pretlaku 2-3 PL lebo ono to musí byť dobré paradajkovou chuťou :-) Pridáme čierne korenie, oregano a trošku soli. No a nakoniec 1 dl vody a dobre rozmiešame.

  3. 3

    Ja na tento kebab používam okrúhly plech s priemerom 36 cm, ale možete použiť plech hocijakého tvaru. Suchý plech najprv (ako sa dá) pomažeme Salçou/pretlakom. Keď sme plech natreli, naťapkáme mäso rovnomerne na plech. Keď to máme, natrieme rovnomerne na to celú paradajkovú šťavu. No a nakoniec poukladáme na vrch už prichystanú papriku a paradajky. Množstvo paprík a paradajok si udáte vy sami, kľudne môžete dať podľa chuti. Nakoniec ešte celé hore-dole pokvapkáme olejom a dáme plech do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na cca 40 minút. Treba si to kontrolovať, čas závisí od rúry a aj od plechu aký ste použili.

  4. 4

    Po upečení, alebo medzičasom ako sa nám kebab pečie si pripravíme cesnakový jogurt. Zmiešame želané množstvo jogurtu s nastrúhaným cesnakom a soľou. Cesnak sa dáva podľa chuti.

  5. 5

    Kebab sa podáva poliaty cesnakovým jogurtom a posypaný troškou mäty. Výborne sa hodí aj medzi Pide chlieb, zakrútený do tortily, alebo k inej prílohe ako je napríklad ryža :-) Podľa chuti k tomu môžete piť aj Ayran :-) Prajem dobrú chuť!

    Tepsi kebab (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, skvělý recept. Myslím, že podobný výtisk tu je, ale bez videa. Bude super v létě, z domácích surovin.
cesminaz
@haji (27.3.2021 11:59)

Ano milá @haji máš dobrú pamäť :-) dávnejšie som sem položila toto jedlo ako fotorecept. Ale nedávno som ho natočila aj ako video a pomyslela som si, že ho sem na Varechu tiež pridám :-) Ludia sú rôzny a niekto varí rád podla fotorecptov a niekto podla videí. Takto si môže každý vybrať :-) Pekný den @haji !
kvakac
Je to veru dobrota nedávno som robil podľa teba. Chutilo nám veľmi. Ten cesnakový jogurt som prvý urobil taký až mi cesnak vyhadzoval poistky. Na 340 g jogurtu som dal celú hlávku cesnaku, bol to riadny plameň. Aj covid 19 by musel zutekať, keby som ho mal. Tak som musel pre rodinu zarobiť druhu dávku. Mňa to vôbec nenapadlo, že ten jogurt tak zvýrazni cesnak. Nuž ale zjedol som ho. Štyri dni som ho jedol so všetkým možným aj s pečenými zemiakmi v rúre.
cesminaz
@terinka :-) dakujem, pozdravujem. @kvakac :-))) no ty si teda tomu dal ;-)) Do velkého kelímku 450-500g jogurtu zvyknem nastrúhať 2-3 strúčiky cesnaku. Lebo ten cesnak neskôr chuťovo v tom jogurte ešte zosilnie! Si ma fakt rozosmial počúvaj ;-))) tak si sa teraz toho cesnakového jogurtu teda najedol..
1x kvakac
bugout
Akurát som nemal nič dosť veľké kde by som všetko upiekol a bál som sa aby to nebolo hrube a suché takže časť zmesi mi ostala. Rozmýšľam urobiť ju na panvici ako burger alebo dva...
cesminaz
@bugout (13.6.2021 16:18)

Super, som rada, že sa ti to konečne podarilo :-) Ešte som túto zmes nepiekla na panvici, ale môže to byť dobré. Jedine by som pre istotu zamiešala do toho ešte 1 bielok, aby sa ti to na tej panvici náhodou nerozpadlo :-) Bielok to drží po kope. Vdaka za odozvu a pekný deň prajem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia