Kapustový šalát
Kapustový šalát

Kapustový šalát

marienka44 - fotkamarienka44, 31. januára 2021

K pečenému kuriatku som potrebovala zmenu, pripravila som si kapustový šalát podľa receptu z českej stránky s istými zmenami. Keďže som doma nemala bielu Zobraziť celý popisK pečenému kuriatku som potrebovala zmenu, pripravila som si kapustový šalát podľa receptu z českej stránky s istými zmenami. Keďže som doma nemala bielu hlávkovú kapustu, zamenila som ju za pekinskú. V rozpise uvádzam pôvodný recept. Recept je jednoduchý, uvádzam ho skôr pre Vašu inšpiráciu.
Zdroj: toprecepty.cz

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
10 g
2 ks
podľa chuti (alebo citrónová šťava)
trochu
trochu
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame, posolíme a posypeme rascou (ja som pridala aj mletú rascu, je aromatickejšia). Necháme postáť.

  2. 2

    Potom pridáme očistené a na hrubo postrúhané jablko. Ošúpala som ho, ale môže byť aj so šupkou, je to zdravšie. Postrúhané jablko som pokvapkala citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Miesto uvedeného cukru som dala javorový sirup, ďalej trochu octu a pokrájané cherry paradajky, lebo iné som doma nemala. Všetko dôkladne premiešame a pridáme olej, v mojom prípade olivový bio olej. Moja porcia aj s petržlenovou vňaťkou:

    Kapustový šalát - obrázok 2

Diskusia k receptu

frezia68
Mám rada kapustový šalát. Niekedy veľmi dávno som chodila na služobné cesty aj do Gottwaldova ( Zlín) a hotel Moskva ( teraz už iste iný názov) podával skvelý šalát,až som si vypýtala recept. A práve to preliatie vodou mu dávalo skvelú chuť,ktorú ja som doma nedosiahla. Výborný šalát @Marienka 44 a výborná rada @Klukodvody :-).