Recepty, kde je omáčka worcesterská
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Vlašský šalát
Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode. Náš domáci...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového,
hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Dresing Tisíc ostrovov
Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na
sendviče a k toastom....
Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov.
My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....
Domáci parížsky šalát
Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu
ale zato lahodný a sýty....
Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...
Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká...
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...
Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú
grilovačku, to je chutný burger. Náš
šťavnatý burger s cviklou...
Čínske rezne mojej mamky
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....
Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom
skutočne stojí za to....
Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
Tatársky biftek
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....
Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja
som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na
obed, tak som trošku
improvizovala. Vyskúšajte, bude...
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...
Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.
Krvavá Mary (Bloody Mary)
Podmaní si vás zaujímavou kombináciou chute paradajkovej šťavy a korenistého tabasca. Bloody Mary alebo Krvavá Mary....
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...
Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab
Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP...
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Pařené jogurtové placky
Do misky dáme jogurt a smícháme s jedlou sodou a necháme sodu asi 5 minut aktivovat...
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Vlašský šalát
Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode. Náš domáci...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Dresing Tisíc ostrovov
Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na sendviče a k toastom....
Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....
Domáci parížsky šalát
Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu ale zato lahodný a sýty....
Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...
Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká...
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...
Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...
Čínske rezne mojej mamky
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....
Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....
Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
Tatársky biftek
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....
Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude...
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...
Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.
Krvavá Mary (Bloody Mary)
Podmaní si vás zaujímavou kombináciou chute paradajkovej šťavy a korenistého tabasca. Bloody Mary alebo Krvavá Mary....
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...
Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab
Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP...
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Pařené jogurtové placky
Do misky dáme jogurt a smícháme s jedlou sodou a necháme sodu asi 5 minut aktivovat...