Olej

Energia 3636 KJ
Kalórie 887,0 kcal44.35%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 98,20 g140.29%
* olej - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je olej

prazdny

Zelené rezance s hubami a šošovicou

Cestoviny

Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

prazdny

Francúzske špagety

Hovädzie mäso

Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...

prazdny

Brokolicovo– cestovinová dúha

Bravčové mäso

Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...

prazdny

Špenátové halušky so syrom

Cestoviny

Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...

prazdny

Rezancový nákyp s jablkami

Dezerty

Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

prazdny

Zapekané špagety s mäsovými guľkami

Bravčové mäso

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

prazdny

Zapekané makaróny v syrovom kréme

Cestoviny

Makaróny polámeme na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode. Tvrdý syr postrúhame, rajčiny pokrájame...

prazdny

Cestoviny so špenátom

Cestoviny

Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...

prazdny

Lasagne s tvarohom a špenátom

Cestoviny

Špenát podusíme a odparíme z neho čo najviac vody. Podusený špenát osolíme a okoreníme. V...

prazdny

Makaróny na ázijský spôsob

Kuracie mäso

Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...

prazdny

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...

prazdny

Cestoviny „šakalí dych“

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu.

prazdny

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Cestoviny

Mrkvu, cibuľu a cuketu očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a spolu s umytou, ...

prazdny

Farebné cestoviny so salámovou omáčkou

Cestoviny

Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme.

prazdny

Cestoviny s hríbmi a kukuricou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...

prazdny

Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi

Kuracie mäso

Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...

prazdny

Vrtuľky s krabiou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...

prazdny

Cestoviny „Carbonicelli“

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

prazdny

Vývar s restovanou zeleninou

Kuracie mäso

Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Tuniak s rukolou a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou

Bravčové mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Kuracie prsia na sherry omáčke

Kuracie mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Grilované a marinované papriky

Bezmäsité jedlá

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Letný šalát so suchým sektom

Bezmäsité jedlá

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Lahodný šunkový nákyp k mäsu

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Večera

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Hubový biftek

Hlavné jedlá

Huby udusíme bežným spôsobom na oleji alebo masle. Osolíme.

prazdny

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke

Hlavné jedlá

Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

prazdny

Tlačenka z bedlí

Hlavné jedlá

Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

prazdny

Falošný tatársky biftek

Hlavné jedlá

Šampiňóny očistíme od nečistôt, ale neumývame ich, len utrieme papierovým obrúskom, nakrájame na menšie...

prazdny

Cestovinová panvička s kuracím mäsom na kuriatkach

Kuracie mäso

Kuracie prsia opečieme v panvici s olejom. Pridáme nakrájané kuriatka, sprudka orestujeme, osolíme a...

prazdny

Dusené huby s paradajkami

Hlavné jedlá

Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

prazdny

Dubákový tanier z Bordeaux

Hlavné jedlá

Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...

prazdny

Dusené lesné huby na víne

Hlavné jedlá

Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme...

prazdny

Huby na smotane s chrenom

Hlavné jedlá

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

prazdny

Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou

Hlavné jedlá

Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, ...