Foto: egreska
Postup
-
1
V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky...ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnuť a piekla som ho v rure na 200 st asi 3/4 hodinu.
- 2
Ešte pre tych ,ktorí nemaju pekarničku:Do 1 dcl teplej vody pridame cukor a drozdie.nechame vzist kvasok. Do misy si dame muku,zemiaky a všetko ostatne,do stredu urobime jamku a nalejeme kvasok.Rukami vypracujeme hladke a nelepive cesto (ak sa vam zda riedke, treba pridat trošku muky).Zakryjeme a nechame 1 hodinu kysnut.Potom prenesieme na pomučenu podlozku a vytvarujeme bochnik.Moc nemieste aby ste neporušili bubulinky.Opatrne prenesieme na plech,vrch trošku pomučime a pečieme vo vyhriatej rure.Ja chlieb nepotieram ale ak chcete, tak mozete potriet pred a po upečení slanou vodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@cistinka velmi sa teším že už maš pekarničku,určite nebudeš lutovat,ušetrí ti kopec práce ..tak držím palce nech sa ti chlebík vydarí a teším sa na tvoje nove receptiky a experimenty
A dá sa chleba piecť na odložený štart aj s čerstvými kvasnicami?Alebo tam treba dať sušené?A koľko sušených je treba v tomto prípade?Ďakujem :-)
Sandratamer-tiež som bola sklamaná z toho prepadnutého vrchu,ale keďže to bol môj prvý chlieb a tak dlho som naň čakala,kým sa zamiesil,vykysol a upiekol,tak som si to "akože" nevšímala :-)
Niekde s skriny som nasiel hladku tmavu muku razku chlebovu, pouzil som asi 150 g tejto a klasicku T650, preosiate muky sol rasca lanove semieacka a slnecnicove. Postup ako uvedene hore,kvasok 30 minut v teple, vypracovane cesto cca 1h a pecenie dalsiu h pri 200 stupnoch, potieral som slanou vodou pred pecenim aj po dopeceni, v rure spolu s bochnikom aj miska s vodou
neviem ci sa fotka ukaze ale skusam :-)
dnes som konečne upiekla tento chlieb.
Musím pochváliť recept, pridala som len 1 ČL majoránky
a je výborný. Cesto som rozdelila na polovičky, rýchlejšie
vykyslo aj upieklo.
Vďaka za recept.
dať ho ako skrytý a skopírovať link
Snáď to zafunguje.
Náhodou som včera nakukla,
porovnávala som egreskin recept s iným zemiakovým chlebom.