Kysnuté ovocné knedle

redakcia - fotkaredakcia, 19. januára 2010

Postup

  1. 1

    Do múky primiešame sušené droždie, pridáme ostatné suroviny a dobre spracujeme. Spracované cesto zľahka posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme dobre vykysnúť, pokojne aj 2 hodiny. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a podľa veľkosti jahôd cesto narežeme na štvorce.

  2. 2

    Jahody do cesta dobre zabalíme a necháme ich ešte na doske dokysnúť asi 10–15 minút. Dávame ich variť do vriacej vody. Po 3 minútach varenia ich otočíme a o ďalšie 3 minúty skúsime, či sú už uvarené. Hotové ich prepichneme, aby z nich vyšla para a nezrazili sa.

  3. 3

    Môžeme ich potrieť maslom, aby sa nezlepili. Posypeme cukrom a tvarohom a polejeme maslom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha