Bravčové steaky

makepeaca - bez fotkymakepeaca, 16. januára 2010
Bravčové steaky
Foto: makepeaca

Pripravujem ho pri slávnostných príležitostiach

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
20 dg
balíček 1 kus
štipka čajová lyžička
podľa potreby
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a odblaníme. Nakrájame ho na steaky hrubé cca 2 cm. Steaky jemne naklepeme a okoreníme grilovacím korením. Okorenené mäso naložíme do oleja do misky. Uložíme do chladničky, najlepšie na 24 hodín.

  2. 2

    Na druhý deň mäso vyberieme a opečime ho z oboch strán na rozpálenom oleji, najlepšie v teflónovej panvici.Po opečení mäso vyberieme a uložíme do hlbšieho plechu, alebo pekáča. Na každý steak dáme plátok šunkovej salámy a navrch plátok syra.Pri druhom variante použijeme tvrdý syr, ktorý postrúhame a posypeme steaky so šunkou. Steaky zapečiem v rúre do času až sa syr trochu neroztečie a získa zlatavú farbu

  3. 3

    Podávame s hranolkami, alebo opekanými zemiakmi. Na tanieri, alebo na mise obložíme zeleninovou oblohou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha