Foto: makepeaca
Pripravujem ho pri slávnostných príležitostiach
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme a odblaníme. Nakrájame ho na steaky hrubé cca 2 cm. Steaky jemne naklepeme a okoreníme grilovacím korením. Okorenené mäso naložíme do oleja do misky. Uložíme do chladničky, najlepšie na 24 hodín.
- 2
Na druhý deň mäso vyberieme a opečime ho z oboch strán na rozpálenom oleji, najlepšie v teflónovej panvici.Po opečení mäso vyberieme a uložíme do hlbšieho plechu, alebo pekáča. Na každý steak dáme plátok šunkovej salámy a navrch plátok syra.Pri druhom variante použijeme tvrdý syr, ktorý postrúhame a posypeme steaky so šunkou. Steaky zapečiem v rúre do času až sa syr trochu neroztečie a získa zlatavú farbu
- 3
Podávame s hranolkami, alebo opekanými zemiakmi. Na tanieri, alebo na mise obložíme zeleninovou oblohou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu