Labužnícke koleno

egreska - fotkaegreska, 13. januára 2010
Labužnícke koleno
Foto: egreska
60-90 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. 1

    Den pred pečenim koleno predvarim s bobkovym listom a celym korenim.V miske si vymiešam olej,kečup,horčicu,koreniny,cesnak..ked koleno vychladne,urobim don zarezy,posolim ho a pekne rukami donho vmasirujem všetok pác.Nakoniec ho oblozim cibulou a dam na noc do chladničky.

  2. 2

    Na dalsi den : kyslu kapustu si premyjeme (ak treba),dame na pekač,orascujeme a polozime na nu koleno,podlejeme vodou a pomaly zakryté pečieme.Na koniec odokryjeme a zapečieme do chrumkava.Podavame so zemiakmi alebo čerstvym chlebikom. Zbohom zdrava vyživa:-)

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nemyslím, že by to bolo až také nezdravé. Pokiaľ má človek vyváženú stravu a neprejedá sa, dobre padne v chladných dňoch takéto labužnícke kolienko.
Presne tak,mame rovnaký nazor na vec :-)) Treba jest všetko ale s mierou..
Noo, s mierou! To môžem jesť také jedlá, čo mi veľmi nechutia, ale keď vidím toto koleno, asi by som sa neudržala a najedla sa do prasknutia. Určite aj preto, že nič takéto som už aspoň desať rokov nejedla. Tak to asi risknem, veď nemocnicu máme blízko.