Filet z kapra s makom a kapustou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Filet z kapra s makom a kapustou
Foto: Matt Rybanský
10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

1200 g
700 g
120 g
100 g
500 ml
10 g
100 g
10 g




Postup

  1. 1

    Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme na pekáč, ktorý vymastíme olejom a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 15-20 minút. Kapustu rozoberieme na lístky, zblanšírujeme ich vo vriacej vode a nad parou ich podusíme do mäkka.

  2. 2

    Hotového kapra necháme v teple a do výpeku pridáme zeleninový vývar. Všetko povaríme a necháme zredukovať. Potom zahustíme maslom a dochutíme soľou a bielym korením.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nasekaný koriander.

  4. 4

    Náš tip: Pred spracovaním je dobré zbaviť kapra šupín, očistiť a pred varením máčať v slanej vode.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia