Filet z kapra s makom a kapustou
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Foto: Matt Rybanský
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme na pekáč, ktorý vymastíme olejom a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 15-20 minút. Kapustu rozoberieme na lístky, zblanšírujeme ich vo vriacej vode a nad parou ich podusíme do mäkka.
- 2
Hotového kapra necháme v teple a do výpeku pridáme zeleninový vývar. Všetko povaríme a necháme zredukovať. Potom zahustíme maslom a dochutíme soľou a bielym korením.
- 3
Nakoniec pridáme nasekaný koriander.
- 4
Náš tip: Pred spracovaním je dobré zbaviť kapra šupín, očistiť a pred varením máčať v slanej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu