Perníkovo - banánové muffiny

avanka - bez fotkyavanka, 15. januára 2010
Perníkovo - banánové muffiny
Foto: avanka

Nedávno som si kúpila formu na muffiny a tento recept sa nám osvedčil najviac. Muffiny sú šťavnaté a vláčne aj druhý aj tretí deň Zobraziť celý popisNedávno som si kúpila formu na muffiny a tento recept sa nám osvedčil najviac. Muffiny sú šťavnaté a vláčne aj druhý aj tretí deň po upečení.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 g
1  ks
1 lyžička
1 lyžička
1 ks
3 lyžice
1/2 l
4 lyžice
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Najprv v miske zmiešame suché suroviny, postupne pridávame mokré suroviny a pretlačený banán. Olej tenkým prúdom prilejeme nakoniec a opatrne dobre premiešame.

  2. 2

    Cesto lejeme do vymasteného muffinového plechu, množstvo je na 24 kusov. Ak pečieme pre hostí, používame košíčky, formu potom nemastíme. Prípadne môžeme cesto naliať do vymasteného a vysypaného plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút, treba sledovať, aby cesto nebolo vysušené.

  3. 3

    Po upečení môžeme natrieť džemom a poliať čokoládou alebo len pocukrovať. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

avanka
Renatka, budem zvedava na hodnotenie, snad vam bude chutit....
58vlasta
U nás muffiny dva dni nevydržia... Recept vyskúšam, ja robím muffiny s anízom, majú vynikajúcu chuť a aj voňajú výborne.
3stan
vyskušala sú výbornééé len som pridala viac banánov kedže som mala doma také mäkké a už nik ich nejedol, odporúčam a díky za recept :-)
vevnisko
dnes som sa do nich pustila :D len som až pri kuchtení zistila že mi chýba olej som nakoniec dala asi iba polku pôvodnej gramáže no aj tak boli výborné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia