Domáci chlieb

olinka12 - fotkaolinka12, 15. januára 2010
Domáci chlieb
Foto: olinka12

V dedine kde byvam mám cestu do obchodu bez chodníka, aby sme nemuseli ryskovať tak sme sa rozhodli pre kúpu domácej pekárne.Zo začiatku to bolo ťažké lebo ingrediencie v receptoch pekárničky bolo treba zháňať a bolo to aj dosť drahé.Uvítala som hotové zmesy a s tým mám veľmi dobré kúsenosti. I keď aj s tým som experimentovala až sa výsledok dostavil.

5 minút
príprava
2,53 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
330 ml
2 PL
1 odmerka
1 odmerka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie dám do domácej pekárne .Program na veľký bochník a kôrku na tmavú. To je progam na 2 hodiny 53 minút. Často používam program z odstaveným štartom, že nastavím aby piecka začala miesiť o tretej v noci a o šiestej chlebík rozvoniava po celom dome. Odmerku som uviedla, mám na mysli čo je priložená k DP ona sa rovná KL. Chlebová zmes sa môže nahradiť iba hladkou múkou alebo celozrnou vtedy treba pridať soľ aj droždie.

Diskusia k receptu