Zeleninové dolky

grezu - fotkagrezu, 17. januára 2010

Tento recept mam od mojej mamy, ktora tu uz s nami nieje ale vždy si na nu spomeniem ked robim tieto dolky.

2
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
200 ml
160 g
5 pol.lyž.
120 g
podla chuti




Postup

  1. 1

    Mrazenu zeleninu dáme do rajnice , podlejeme troškou vody a dusíme domäkka . Salamu pokrajame na male kocky.

  2. 2

    V mlieku rozšľahame žltky,múku,olej a soľ.Pridame zeleninu,salamu a sneh z bielkov. Jemne premiešame.

  3. 3

    Lyžicou naberame zo zmesi menšie kôpky a kladieme ich na rozohriaty olej. Z oboch stran ich opražime. Podavame so zemiakovou kašou alebo jeme bez prilohy.

Diskusia k receptu

bozulka
Preco mrazena zelenina?Ja nieco podobne robim z cerstvej,mierne uvarenej zeleniny,staci posekat nozom,bez salamu,ochutene korenim,muskatom atd.podla vlastnej chuti.Tiez je to dobre.
grezu
ahojky..no mrazena preto..lebo je to myslena zelenina mrkva hrašok a kukurica, myslim že je to šikovnejšie,lebo tu mrazenu v podstate len prihreješ.Ale ak maš lepšiu skusenost s čerstvou zeleninou,tak fajn.Aj to može byt dobre.
nyja
no tak toto je podla mna dobrý nápad na takú rýchlovečku- večeru. super, dakujem za receptík :) odkladaám si ho do kuchárskej knihy :)
grezu
budem rada ak ti budu dolky chutit..:-))
martina34
Výborné je pridať postrúhaný syr. Pripomenula si mi recept, ktorý som roky nerobila. Vtedy som to robila takto isto, len som do toho pridala postrúhaný syr Jánošík. Dal tomu dobrú chuť.
myis
Ja robím presne takto, zeleninu podľa toho, akú práve mám, ale pridávam asi 6 lyžíc ovsených vločiek. Aj takto sú fajn a majú aspoň viac vlákniny.
frezia
Davno som to nerobila,ale pouzila som zeleninu,aku som prave mala.Zltka som dala priamo do zmesi a bielka som vyslahala na sneh a zlahka primiesala.Dolky su potom pekne nadychane. S tymi ovsenymi vlockami je to dobry napad. Lahky a zdravy recept.Dakujem za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia