Recepty, kde je mletý sušený cesnak
Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa...
Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca
Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý
môžete servírovať do pol hodinky....
Grilovaná pražma so zeleninou
Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je...
Mrkvové kocky
Cesto: Sypké suroviny (múka, prášok do pečiva, zázvor a škorica) dáme do misky a lyžicou...
Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách
Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....
Tekvicové koláčiky s vanilkovým snehom
Najprv dohladka rozšľaháme olej s cukrom. Potom pridáme tekvicové pyré, vajíčka a vyšľaháme dohladka...
Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...
Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za
rozmarín a...
Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi
Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.
Kelový prívarok, moja spomienková klasika
… moja „láska a vášeň“! „Afrodiziakum“ v duševnom „maznaní“ s nostalgickými
spomienkami a vnášaní sa do rozmarov...
Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom
Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre...
Paradajkovo-seitanové korenené guľky
Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa...
Paradajkovo-tekvicová polievka
Polievka je stredne hustá, voňavá po bylinkách; sladká chuť tekvice a mierne kyslastá chuť paradajok sa...
Kuracie medajlónky - letný variant
Týmto mojim rcp sa pripájam k @arasidka a k ďalším 22 komentujúcim, lebo „aňi mňe še...
Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca
Práca s mäsom všetkého druhu, od zabíjačky až po vlastnú tepelnú prípravu, sa u
Blaškovcov...
Hráškový "tatarák"
Výborné hráškové jedlo som ochutnala prvýkrát už dávnejšie v MoshiMoshi. Ak niekomu verím, kto mi...
Šrácova kuchárska predzásypka
Veľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za...
Polievka z konzervovanej zelenej fazuľky s doplnkami
Zeleninové polievky s maslovými „ňočkami“ mám rád od detsva. Vo všetkých ich obmenách a variantoch...
Zázvorové sušienky
Recept pochádza z talianskeho webu. Názov je Biscotti di pan di zenzero. /zenzero-zázvor/
Neviem ako...
Trčiace rebrá
Pavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela
naozajstné,...
Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa...
Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca
Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky....
Grilovaná pražma so zeleninou
Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je...
Mrkvové kocky
Cesto: Sypké suroviny (múka, prášok do pečiva, zázvor a škorica) dáme do misky a lyžicou...
Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách
Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....
Tekvicové koláčiky s vanilkovým snehom
Najprv dohladka rozšľaháme olej s cukrom. Potom pridáme tekvicové pyré, vajíčka a vyšľaháme dohladka...
Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...
Tagliatelle s paradajkovou omáčkou, olivami a kaparami
Časom prichádzam na chuť surovinám, ktoré by som predtým nezjedla, ako sú olivy, kapary...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...
Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi
Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.
Kelový prívarok, moja spomienková klasika
… moja „láska a vášeň“! „Afrodiziakum“ v duševnom „maznaní“ s nostalgickými spomienkami a vnášaní sa do rozmarov...
Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom
Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre...
Paradajkovo-seitanové korenené guľky
Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa...
Paradajkovo-tekvicová polievka
Polievka je stredne hustá, voňavá po bylinkách; sladká chuť tekvice a mierne kyslastá chuť paradajok sa...
Kuracie medajlónky - letný variant
Týmto mojim rcp sa pripájam k @arasidka a k ďalším 22 komentujúcim, lebo „aňi mňe še...
Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca
Práca s mäsom všetkého druhu, od zabíjačky až po vlastnú tepelnú prípravu, sa u Blaškovcov...
Hráškový "tatarák"
Výborné hráškové jedlo som ochutnala prvýkrát už dávnejšie v MoshiMoshi. Ak niekomu verím, kto mi...
Šrácova kuchárska predzásypka
Veľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za...
Polievka z konzervovanej zelenej fazuľky s doplnkami
Zeleninové polievky s maslovými „ňočkami“ mám rád od detsva. Vo všetkých ich obmenách a variantoch...
Zázvorové sušienky
Recept pochádza z talianskeho webu. Názov je Biscotti di pan di zenzero. /zenzero-zázvor/ Neviem ako...
Trčiace rebrá
Pavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela naozajstné,...