Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu z jedného hrnca
Foto: ryzasos
Milujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do Zobraziť celý popisMilujem tieto spojenia chutí! Beluga šošovica s limetkovou ryžou a tofu je jednoduchý a veľmi chutný recept z jedného hrnca, ktorý môžete servírovať do pol hodinky. Jedlo je nutrične hodnotné, bohaté na bielkoviny a ponúka delikátne spojenie chutí. Určite nevynechajte ani šťavu z limetky, ktorá dodá jedlu v spojení s exotickým korením výnimočnú chuť. Ak by ste si teda chceli ozvláštniť jedálniček, tento recept musíte skúsiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Beluga šošovicu a ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
- 2
Potom ich v hrnci zalejeme dvonásobným objemom vody, osolíme, okoreníme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a limetkovú šťavu.
- 3
Varíme ich prikryté za občasného miešania, približne 15 minút.
- 4
Potom k nim vmiešame aj nadrobno nakrájané tofu a sušené paradajky. Varíme ešte 3 minúty a v prípade potreby podlejeme trochou vody, aby zmes nebola suchá.
- 5
Podávame teplé spolu s nasekaným čerstvým koriandrom.
Tiež Šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu