Paradajkovo-seitanové korenené guľky fotorecept

elixir - fotkaelixir, 5. decembra 2013
Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept)
Foto: elixir

Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa mi horčicová omáčka zdala to pravé. :)

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Guľky:
125 g
40 g (Seitan Fix)
2 PL
2 PL
40 g
1 ČL
0,25 ČL
0,25 ČL
0,5 ČL
Omáčka:
1,5 PL
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme všetky suroviny na guľky, okrem strúhanky.

    Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tieto suroviny dobre zapracujeme, vznikne nám takéto cesto.

    Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme strúhanku a vpracujeme ju do cesta.

    Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vytvarujeme guľôčky, s priemerom cca 2,5cm - vyjde ich 8. Uložíme ich do nádoby na pečenie, do ktorej sme predtým vložili papier na pečenie. Papier preložíme tak, aby sme doň guľky zabalili a potom preloženú časť otočíme nadol.

    Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme ich piecť na 18 minút na 250°C. Po uplynutí času ich vyberieme, papier odbalíme, pokvapkáme ich zľahka olejom (použila som cesnakový) a dáme ich ešte na 7 minút piecť.

    Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme omáčku. Všetky suroviny dáme do hrnca a dobre premiešame. Prehrejeme a omáčku odstavíme.

    Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové guľky s omáčkou. Ako prílohu som dala zemiaky, roztlačené a spracované s cesnakovým olejom a opraženou cibuľou na vrch. Ozdobila som petržlenovou vňaťou.

    Paradajkovo-seitanové korenené guľky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eviana
Ty vieš fakt čarovať... tak zdravo a tak krásne... a kukuč, aká pekná kočka naša milá šikovná @elixir :) 5* u mňa jasných, ako vždy :)
martinis
Opäť krásna, poctivá a dobre zdokumentovaná práca, len keby ten seitan nebol tak žalostne drahý a nedostupný .. :( Ak sa k nemu však dostanem, nepochybne vyskúšam :-))
hubata
Nuž .... neviem či by som po takomto obede vládala udržať pero v ruke, asi by som odpadla od hladu. Navyše všetko sušené ..... prečo? Ale kto nechodí do roboty, tak nech pochváli - na mňa nedajte.
A čo je to ten seitan?
elixir
@eviana @cesminaz @martinis @izabella929 @hubata som rada, že vás recept zaujal, ďakujem za nahliadnutie :)
@hubata tak vidíš, akí sme ľudia rôzni. :) Pre mňa je toto akurát, keď zjem viac, som ospalá a horšie sa mi sústredí. Ani pri spievaní nemôžem byť prejedená do prasknutia... :) Seitan je pšeničný lepok, bielkovina- viac prečítaš napríklad tu:
 sk.wikipedia.org/wiki/Lepok...

Keby si niekedy chcela robiť, suroviny si môžeš prenásobiť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia