Foto: elixir
Recept na guľky mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. A k nim sa mi horčicová omáčka zdala to pravé. :)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Guľky: | |
125 g |
|
40 g (Seitan Fix) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
0,25 ČL |
|
0,25 ČL |
|
0,5 ČL |
|
Omáčka: | |
1,5 PL |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do misky dáme všetky suroviny na guľky, okrem strúhanky.
-
2
Tieto suroviny dobre zapracujeme, vznikne nám takéto cesto.
-
3
Pridáme strúhanku a vpracujeme ju do cesta.
-
4
Vytvarujeme guľôčky, s priemerom cca 2,5cm - vyjde ich 8. Uložíme ich do nádoby na pečenie, do ktorej sme predtým vložili papier na pečenie. Papier preložíme tak, aby sme doň guľky zabalili a potom preloženú časť otočíme nadol.
-
5
Dáme ich piecť na 18 minút na 250°C. Po uplynutí času ich vyberieme, papier odbalíme, pokvapkáme ich zľahka olejom (použila som cesnakový) a dáme ich ešte na 7 minút piecť.
-
6
Pripravíme omáčku. Všetky suroviny dáme do hrnca a dobre premiešame. Prehrejeme a omáčku odstavíme.
-
7
Hotové guľky s omáčkou. Ako prílohu som dala zemiaky, roztlačené a spracované s cesnakovým olejom a opraženou cibuľou na vrch. Ozdobila som petržlenovou vňaťou.
A čo je to ten seitan?
@hubata tak vidíš, akí sme ľudia rôzni. :) Pre mňa je toto akurát, keď zjem viac, som ospalá a horšie sa mi sústredí. Ani pri spievaní nemôžem byť prejedená do prasknutia... :) Seitan je pšeničný lepok, bielkovina- viac prečítaš napríklad tu:
sk.wikipedia.org/wiki/Lepok...
Keby si niekedy chcela robiť, suroviny si môžeš prenásobiť :)