Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca fotorecept

sracz - fotkasracz, 25. júna 2013
Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept)
Foto: sracz

Práca s mäsom všetkého druhu, od zabíjačky až po vlastnú tepelnú prípravu, sa u Blaškovcov dedí „po meči“. Samotné servírovanie je už problém „po Zobraziť celý popisPráca s mäsom všetkého druhu, od zabíjačky až po vlastnú tepelnú prípravu, sa u Blaškovcov dedí „po meči“. Samotné servírovanie je už problém „po praslici“. Takto sa k dielu pristupovalo „rukou spoločnou“ a chutilo naozaj všetkým! Švagor Laco je za morom od IX/1968, manželku má Taiwan_čanku a tak na naše domáce špeciality si chodí pochutnávať k našemu stolu do Des Moines Iowa. Každý dobrý „gazdiniak“ má svoj zaručene najlepší rcp na marinádu (pác, či lák). Ani ja nie som od macochy! Vyskúšajte!

12-16
porcií
12 minút
príprava

Suroviny

250-333 ml
75-100 ml
3-4 PL
75-100 ml dobrý
1 PL (drvený)
1 PL
8-10 strúčikov prelisovaný
1 ks stredná postrúhaná
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    tak som si to všetko postavil do „haptáku“, aby som to mal po ruke a nelietal po kuchyni ako „namydlený blex“

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do pomocnej nádoby z jenského skla som nalial všetky tekuté ingrediencie, pridal sypké, okrem soli a MČK a kuchyňskou „metličkou“ vymiešal do „gustušnej“ jednoliatej podoby

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plátky bravčového mäsa som obojstranne „vyklepal“ – vložené do plastového vrecúška aby som „nezašprickal“ okolité steny a stoly – a hneď, vzápätí opäť obojstranne, jemne posypal soľou a dobre čerstvo mletým čiernym korením (MČK); túto marinádu používam na bársaké mäso, žiaľ bravčová krkovička ostáva, tu v Des Moines, naďalej iba mojim snom, …

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na dno plastovej nádoby som nalial ¼ objemu marinády, na ktorú som porozkladal vyklepané, osolené a oeMČeK_ované kotletky_rezníky

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zalial som ich druhou ¼ objemu marinády a rozložil № 2 vrstvu plátkov mäsa

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zalial zvyškom marinády (druhá ½ objemu)

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    dôkladne „zadekľoval“ príslušným vekom plastovej nádoby a

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    s dôverou uložil „hajať_búvať“ do chladničky; najlepšie na 3÷5 dní, „nedočkavci“ podľa dĺžky svojej „výdrže“, ale ani viac dní a nocí „kúpeľa“ v tejto mojej marináde mäsku neublíži; postupne odoberám počet odležaných plátkov podľa potreby (až som následne tepelne spracovával aj „12_dňové“ a boli naozaj výborné

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    tak, ako aj s chlebíkom bez miesenia à la naša Tánička @cistinka „kysnutého cez noc“

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pečeného v menšej nádobe Tupperware

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a uloženého aj na slovenskej „ošatke“ s ľanovou výstelkou! Tak čo!? Podaril sa mi? … keby ste len vedeli ako chutil!!! Čistinka_milá kamarátka z hĺbky duše a zo srdca Ti ďakujem! Robil som presne „na chlupity kund“ podľa Tvojeho rcp „Chlieb náš najobľúbenejší“! Nemám však farmárske „chlebové korenie“ tak som pridal 1 ML drvenej rasce, 100 g studených prelisovaných zemiakov, varených v šupke, a po 1 PL ľanových, slnečnicových a tekvicových semienok! Bol vynikajúci, „zbaštili“ sme ho na dva razy, ale chladnutie na mriežke sme vydržali. Do druhého chlebíka pridám aj čerstvé lístočky koriandra (cillantro)!

    Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

ariela6
jej ako krasne si to všetko napísal a pripravil tvoju marinadu si uložim a pri najblišie grilovačke vyskušam
ampara
Vyzerá to fantasticky,ešte nikdy som do marinády nedávala mlieko. Ukladám a určite vyskúšam aj s tou krkovičkou (nechcem dráždiť)
manya
uložené, vyskúšam, máš pravdu, niekoľkodňové odpočívanie mäska v marináde je len na prospech.
tatranka
Veľmi pekný recept! Krásny chlebík ku grilovanej pochúťke.Kto by odolal? Som na šťastie po večery,takže slinky sa zbiehajú,ale netečú... a to je moje šťastie.
Recept som si vytlačila hlavne kvôli marináde.Sú to ingrediencie,ktoré sa určite postarajú o gastro-zážitok.
radost
@sracz
dnes je deň objatia..tak ti jedno priateľské posielam...nad receptom sa slastne usmievam...
mať ťa tak doma...snívam...škoda-že tak dalekoooo bývam...:-)
havino
náš drahý @sracz , ani neviem čo skôr chváliť, čí písmo a či recept. Som vyprskla čaj skoro na monitor, že ,,namydlený blex". Tak rada ťa čítam, nevynechám písmenko. Chlebík máš nádherný, ja viem, toto je ozaj dobrý chlebík bez miešania a výsledok aj chuť chlebíka je vynikajúca. Pečiem ho tiež pravidelne. Marinádu ešte poriadne kuknem, lebo skôr som začala písať,ako študovať suroviny, ale od teba nepochybujem o žiadnej chybe.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia