Kaprie hranolky z Třeboňska
Tento recept som našiel na internete a je super...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
3 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
4-5 strúčikov |
|
4 PL |
|
2 PL (Solamyl) |
|
5 PL |
|
3-4 dl (na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Kapra vyfiletujeme a asi po pol cm ponakrajujeme, aby sme prerezali ypsilonky kostičky. Potom filetu kapra nakrájame na asi 1 cm hrubé rezančeky.
- 2
Sójovú omáčku, rascu, zázvor, soľ, červenú papriku, citrónovú šťavu a prelisovaný cesnak zmiešame a urobíme si marinádu. Ak by to bolo husté tak dolejeme trochu vody. Kaprie rezančeky v marináde necháme odstáť asi hodinku.
- 3
Potom si pripravíme múku a zemiakový škrob, ktoré zmiešame. Do tej múky môžeme pridať ešte červenú sušenú papriku. V tom obalíme rezančeky kapra a vyprážame. Oleja musí byť dosť, aby sme nemuseli hranolky obracať. Po vypražení necháme kaprie hranolky odkvapkať na papieri. Je to recept pre toho čo nerád oberá rybu od kosti. Všetky kostičky sa spražili, zmizli 😉 Podávame s tatárskou omáčkou a chlebíkom. K tomu ešte dobré vychladené pivko.
Tiež vyprážaný kapor:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu