Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom fotorecept

elixir - fotkaelixir, 7. januára 2014
Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept)
Foto: elixir

Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre mňa doteraz neznáma) kombinácia korení a chutí, s Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre mňa doteraz neznáma) kombinácia korení a chutí, s ktorými piekol zeleninu a mandľový dip, ktorý som chcela vyskúšať.

2-3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
0,5 ks
1 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
6 PL
Mandľovo-tymianový dip:
1,5 PL
2 PL
1 ČL

Online leták

Postup

  1. 1

    Prichystáme suroviny.

    Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olej, agávový sirup, majorán a rozmarín dobre zamiešame.

    Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme zeleninu, mrkvu a cuketu nakrájame na kolieska; zemiaky, tekvicu a tofu na kocky, paštrnák na väčšie hranolčeky. Zmiešame všetko s olejovou zmesou.

    Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninovú zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a v rúre predohriatej na 180°C pečieme 45 minút. Medzitým si pripravíme mandľový dip - zmiešame všetky suroviny na dip uvedené v zozname.

    Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení podávame. Všetka zelenina bude chutiť nasladlo, dip jej dodá orechovú (mandľovú) chuť. Jedlo môžeme na záver posypať i trochou petržlenovej vňate.

    Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
no vidíš, toto už je lepšie po sviatkoch, veď sa musím zmestiť do lyžiarskych nohavíc onedlho!
izabella929
no, úžasnééééé.-)taká prekrásne farebná mozaika je pastva aj pre moje oči.-)samé fajnotky, to ano po sviatkoch...super...)
methi
@elixir to mandlove pyre su len rozmixovane madle s vodou niecim ochutene, ci nieco ine?
elixir
@methi je to krém čisto iba z očistených už bielych mandlí... inak má vlastností podobné ako tahin pasta...možno som to radšej mala nazvať pasta... :) kupujem si ju, ale kto má výkonnejší mixér, môže si takú hladkú pastu vyrobiť sám.
elixir
@kukulienka71 ďakujem :) používam foťák, telefón mám ešte z "hlúpej" generácie, veľa sa s ním nafotiť nedá
salinka
@elixircek , už ťa viem identifikovať podľa "rukopisu":-) Prekrásne foto, zdravé a chutné jedlo:-)
methi
Takze je to mixovane s olejom? Ci len samotne mandle? Ide mi o to ako je to mixovane, ci s niecim alebo len tak. Tahini je sezam s olivovym, preto sa pytam :)
methi
Lebo ten krem by sa asi dal pouzit aj miesto majonezy na taky zemiakovy salat.
elixir
@salinka ďakujem Ti za milé slová :)
@methi sú to len mandle, bez oleja... na obale je v ingredienciách iba 100% mandle. :) S tou náhradou majonézy je to fajn nápad, dalo by sa dokysliť citrónovou šťavou. :)
methi
Super vdaka. Len neviem, ci mam taky vykonny mixer, aby som ho nezavarila :) Nieco asi vyskusam s tym, co to urobi :)
martinis
Ako som písal k nedávno pridanému receptu iného autora, pečená zelenina je jedna z najchutnejších vecí vôbec - teda aspoň pre mňa. Oceňujem výber - najmä paštrnáku, pečený je ako droga :)) S tým mandľovým dipom celkom dobrý nápad :) Už len zohnať to sezamovo-mandľové tofu a agávový sirup ...
paploska
pekne farebné a vyzerá to naozaj chutne. mňa by zaujímala chuť toho dipu. zaujímavý nápad elixir:-)
elixir
@methi rada som pomohla :)
@martinis tiež zdieľam Tvoj pohľad na pečenú zeleninu
@paploska chuť je prevažne mandľová, trošku cítiť bylinky... je taká "matná", hodila sa k sladkosti tej zeleniny, ale dala by sa aj kysliť, keď človek očakáva radšej chuťový kontrast.