Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom fotorecept
Foto: elixir
Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre mňa doteraz neznáma) kombinácia korení a chutí, s Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre mňa doteraz neznáma) kombinácia korení a chutí, s ktorými piekol zeleninu a mandľový dip, ktorý som chcela vyskúšať.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
0,5 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
6 PL |
|
Mandľovo-tymianový dip: | |
1,5 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Prichystáme suroviny.
-
2
Olej, agávový sirup, majorán a rozmarín dobre zamiešame.
-
3
Očistíme zeleninu, mrkvu a cuketu nakrájame na kolieska; zemiaky, tekvicu a tofu na kocky, paštrnák na väčšie hranolčeky. Zmiešame všetko s olejovou zmesou.
-
4
Zeleninovú zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a v rúre predohriatej na 180°C pečieme 45 minút. Medzitým si pripravíme mandľový dip - zmiešame všetky suroviny na dip uvedené v zozname.
-
5
Po upečení podávame. Všetka zelenina bude chutiť nasladlo, dip jej dodá orechovú (mandľovú) chuť. Jedlo môžeme na záver posypať i trochou petržlenovej vňate.
dobre bolo..dobre bude...ved zase ide leto...:-)
a aj @kimlo @taylorson @radost @izabella929 Ďakujem pekne za nahliadnutie a aj za dodanie dobrej nálady :)
@methi sú to len mandle, bez oleja... na obale je v ingredienciách iba 100% mandle. :) S tou náhradou majonézy je to fajn nápad, dalo by sa dokysliť citrónovou šťavou. :)
@martinis tiež zdieľam Tvoj pohľad na pečenú zeleninu
@paploska chuť je prevažne mandľová, trošku cítiť bylinky... je taká "matná", hodila sa k sladkosti tej zeleniny, ale dala by sa aj kysliť, keď človek očakáva radšej chuťový kontrast.