Foto: sracz Týmto mojim rcp sa pripájam k @arasidka a k ďalším 22 komentujúcim, lebo „aňi mňe še ňechce v totej horučave bars varic, aľe mušim, bo som vof funkciji verchňeho gazdiňaka“! Kuriatkom nič nepokazíte, naviac je toto jedlo hotové do 30´a ešte zaň obdržíte veľké uznanie a „sladký“ obdiv! Zloženie zeleninového „hodvábneho“ podkladu je variabilné. Skrátka použijete to, na čo máte chuť, alebo čo máte po ruke! Kto chce „krémovú“ konzistenciu, vmieša na záver varenia 1 PL maizeny v troške studenej vody. 2-4 porcie 12 min príprava 25-30 min tepelná úprava Suroviny 400-500 g kuracie prsia podľa potreby g soľ 4-5 PL alebo slnečnicový olej kukuričný 1 ks stredne veľká cibuľa 3-4 ks cesnak strúčiky 2-3 ks zeler stonkový 1 ks paprika zelená čerstvá 2 ks paradajka čerstvá 1 PL korenie na kuracie mäso „Nahrin“ 2-3 PL krém kápiový domáci 150-200 ml víno biele polosladké 1 PL maslo čerstvé podľa potreby korenie mleté čierne podľa potreby ďumbier sušený mletý podľa potreby paprika sladká mletá Príloha: 250 ml alebo tarhoňa, alebo Orzo cestovina slovenská „ryža“ 500 ml voda horúca 1 ČL soľ 250-333 ml vňať petržlenová čerstvá podľa potreby ks list zelerový čerstvý na ozdobu Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask Postup prípravy 1 zoradené ingrediencie, čakajúce na vstup do „procesu“ 2 dočistené, umyté, osušené kuracie prsia som na rezal na trojuholníky a obojstranne som ich posypal soľou a oeMČeKoval; dovolím si malé odporúčanie tým, ktorí majú prsia radšej šťavnatejšie: a) nakrájané ich vložiť do pivového pácu (300 ml piva, ja dávam do čierneho, 3 PL oleja, 3 PL sókovej omáčky a koreniny podľa chuti; cez noc uložiť do chladničky a na druhý deň pokračovať v príprave; b) alebo už udusené prsia, pred servírovaním, vložiť na minútku_dve do horúceho kuracieho (hovädzieho) vývaru, či bujónu a potom vložiť späť do zostavy!!! 3 osolené a oMČKované prsia som do „červenohneda“ opiekol, obojstranne à 3÷4´, na 2÷3 PL kukuričného oleja (dobrý je aj slnečnicový, každý podľa seba) 4 pokiaľ sa prsia opiekli, postrúhal som jednu strednú cibuľu, pretlačil 5 strúčikov cesnaku, pokrájal paprika, paradajky a zelerové stonky 5 opečené kúsky mäsa som uložil na pomocný tanier, zoškrabal som výpek na dne hrnca, prilial k nemu trošku oleja a vložil postrúhanú cibuľu s pretlačeným cesnakom, krátko, do sklovita, porestoval a 6 prisypal pokrájané stonky zeleru, papriku a paradajky; biele kocky na povrchu = pokrájaný jaderník papriky; všetko som premiešal a prikryté nechal ~ 5´„dusiť“ 7 do takto „predduseného“ základu som pridal 3 PL domáceho kápiového krému, čerstvo MČK ~ 1 ML, mletý sušený ďumbier ~ 1 KL a MČSP ~ 2 KL a 1 PL korenia na kuracie mäso „Nahrin“ 1 PL; všetko som premiešal, asi 3÷4´nechal „prejsť“ varom a 8 priložil „odpočívajúce“ už opečené kúsky kuracích pŕs 9 podlial ~ 150 ml bieleho polosladkého vína, podľa tvrdenia múdrych životaskúsených ľudí: „Víno je mlieko stracov“, nám chutí a veľmi osviežujúco, hlavne pri terajších extrémnych teplotách, pôsobí juhoafrické Chenin Blanc 2012; pri zvýšenej teplote som nechal odpariť alcohol, opäť som znížil teplotu na „režim buľkotanie“ a po „zosnúbení sa“ všetkých chutí a vôní som hotovú dobrotu odstavil; pre zjemnenie chute à la labužník som na povrch rozložil hoblinky (1 PL) masla 10 čas som využil na prípravu obľúbenej prílohy „slovenská ryža“ s petržlenovou vňaťou; jednoduché a veľmi rýchle = na PL oleja som na „melír“ opražil túto cestovinu (obdobne pripravujem aj orzo, tarhoňu, mrvenicu či „sciranku“, 11 podlial ju dvojnásobným množstvom pripavenej horúcej vody, pridal 1 KL soli, premiešal a varil, až sa v „ryži“ objavili „dierky“ 12 pridal som asi 250 ml natrhaných lístkov čerstvej petržlenovej vňate, zmiešal, prikryl, vypol zdroj tepla a nechal, chvíľočku len krátku, dôjsť 13 na tanieri, ozdobené čerstvými listami zeleru, to potom vyzerá takto a 14 po „bezmäsitom“ predjedle zo spoločného taniera, halušky s májovou bryndzou, chutilo nám obom naozaj super vynikajúco!!! Diskusia Ulož do KK Facebook Vytlač Nahlás chybu Recept je zaradený do tagov: Kuracie mäso Slovenská kuchyňa Košický kraj Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Dusené
Cestovanie Jedlo Tovar Zdravie 1 Celodenná aj večerná lyžovačka v poľských Tatrách v obľúbenom stredisku Jurgow Ski len 1 km od hraníc 2 Vytúžený relax v Dudinciach v hoteli Hviezda*** s neobmedzeným kúpaním, zábalom a stravou podľa výberu 3 Zimná rodinná dovolenka v Nízkych Tatrách z pohodlia hotela AVENA RELAX HOTEL*** a 1 dieťa do 12 rokov v cene 4 Zahrejte sa v Relax Aqua & Spa v Trnave s vodným svetom a wellness 1 Darčekový poukaz na nákup na ZľavaDňa 2 Všetky burgre z ponuky Estévečky za rovnakú cenu 3 Obľúbené 3-chodové darčekové menu pre dvoch v TOP reštauráciách Bratislavy – Au Café, Portofino, Leberfinger 4 Gurmánska 4-chodová večera so vstupom do Thermal ŠÍRAVA SPA RESORT**** 1 Nástenné a stolové fotokalendáre - najkrajšie spomienky po celý rok 2019! 2 Fotokalendáre – najkrajšie momenty za posledný rok na jednom mieste 3 Difuzéry s esenciálnym olejom na osvieženie vzduchu a upokojenie mysle 4 Ročné predplatné časopisov Biker a Cyklistika s cyklomapami a sprievodcom Tour de France 2019 1 Profesionálna dentálna hygiena vo White Smile v Starom Meste 2 Dentálna hygiena a ročná starostlivosť v Martin Dental Clinic 3 Thajské kráľovské balíčky Prerelax – Exclusive Thai centrum 4 Vstup alebo permanentka do Spa centra Hotela Devín**** Ďalšie zľavy >
Dnes 3 dni 7 dní 14 dní Články 1 Tvarohové šišky fotorecept 2 Zemiakové placky s hubami fotorecept 3 Pomaly dusené jelenie stehno fotorecept 4 Krupicová kaša podľa Martina Haricha videorecept 5 Vyprážané zemiakové posúšiky 6 Pečené zemiaky - bryndza - slaninka fotorecept 7 Bezlepkový chlieb s kôrkou fotorecept * 2. kniha s receptami z Varecha.skuž za 10,90 Eur 1 Benátsky sen fotorecept 2 Domácí noky opečené s cibulkou a anglickou slaninou 3 Tvarohové koláče bez vajca fotorecept 4 Bezlepkové pečené šišky fotorecept 5 Galantína z kuracích stehien fotorecept 6 Šachovnica zákusok fotorecept 7 Kuřecí prsa plněná baby špenátem s mozzarellou a smetanou * 2. kniha s receptami z Varecha.skuž za 10,90 Eur 1 Božie milosti mojej babky fotorecept 2 Vídeňská roštěná 3 Škoricový trhanec fotorecept 4 Tvarohové koláče z kysnutého tvarohového cesta fotorecept 5 Bezprácny kváskový chlieb fotorecept 6 Domácí salát Rumcajs 7 Krtkove kopčeky fotorecept * 2. kniha s receptami z Varecha.skuž za 10,90 Eur 1 Jablkový zákusok Siedme nebo fotorecept 2 Ľahučké tvarohové koláče fotorecept 3 Mäkučké buchty s lekvárom fotorecept 4 Medový krémeš fotorecept 5 Punčová roláda 6 Maminčino kuře fotorecept 7 Tvarohový Kinder Pingui fotorecept * 2. kniha s receptami z Varecha.skuž za 10,90 Eur 1 TOP 30 receptov (január 2019): Od guláša po hlivu 2 TOP nápady (január 2019): Krásne svietniky vyrobené doma! 3 10 zákuskov, ktoré by mali ochutnať všetci milovníci kakaa 4 Sv. Valentín: 10x Sladké srdiečka pre vaše lásky 5 12 valentínskych tipov: Srdiečka a čokoláda, to je naozaj pekný pár 6 Slaný Valentín: Navarené s láskou, podávané so srdcom 7 Varecha 7/2019: Zemiaková párty Denné súhrny >
Mäsité recepty Bezmäsité recepty Koláče, zákusky Torty Polievky Šaláty Mäsité recepty Krůtí roláda plněná špenátem a rajčaty Kuřecí prsa plněná baby špenátem s mozzarellou a smetanou Galantína z kuracích stehien (fotorecept) Domácí noky opečené s cibulkou a anglickou slaninou Vídeňská roštěná Bezmäsité recepty Tvarohové šišky (fotorecept) Nátierka z červenej repy (fotorecept) Bezlepkové pečené šišky (fotorecept) Špagety so špenátom a s paradajkami Sýrovo-žloutková polévka Koláče, zákusky Tvarohové koláče bez vajca (fotorecept) Škoricový trhanec (fotorecept) Tvarohové koláče z kysnutého tvarohového cesta (fotorecept) Kvásková dvojfarebná resanka (fotorecept) Mandľovo-broskyňový koláč s tofu Torty Torta k narodeninám Gaštanová torta Kataríny Brychtovej (videorecept) Rýchla bezlepková Schwarzwaldská torta Nepečený zákusok s jahodami Dort s čokoládou a višněmi Polievky Šampiňónový krém Luštěninová polévka S Hudbou Vesmírnou (videorecept) Polievka z mletého mäsa a koreňovej zeleniny (fotorecept) Komprdárka (fotorecept) Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom (fotorecept) Šaláty Domácí salát Rumcajs Salát z červené řepy s vlašskými ořechy Celerový salát a cibulový chléb bez mouky Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept) Zimný teplý šalát