Zázvorové vločky
mesačník Varecha, včera 16:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Vyrobte si krásnu vianočnú dekoráciu z konárikov a jedlých vločiek.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka, žĺtky, cukor, zázvor a citrónovú kôru vymiešame na penu. Potom primiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme pri izbovej teplote asi 30 minút odležať. Potom ho znovu prepracujeme a rozvaľkáme na tenký plát. Aby sa cesto pri vaľkaní nelepilo, môžeme pracovnú plochu jemne poprášiť múkou alebo prekryť cestom papier na pečenie a vaľkať cez papier.
- 2
Z cesta vykrojíme tvary vločiek, rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a na okraji vykrojíme malý otvor na navlečenie stužky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť na papieri na pečenie a potom ich opatrne odlepíme.
- 3
Modelovaciu hmotu rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej práškovým cukrom na tenký plát a vykrojíme vločky. Na spodnej strane ich mierne navlhčíme a prilepíme na upečené vločky.
- 4
Jednoduchý biely veniec vyrobíme z holých vetvičiek. Nastriháme rôzne hrubé a dlhé, stočíme ich do kruhu a spevníme viazacím drôtom alebo zviažeme ľanovou niťou. Keď budeme spokojní s tvarom, vetvičky nastriekame bielou matnou farbou v spreji. Nakoniec na veniec zavesíme upečené vločky.
- 5
Zvyšné upečené vločky skladujeme v uzatvorenej nádobe, aby zostali chrumkavé a modelovacia hmota sa nenavlhčila.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu