Paradajkovo-tekvicová polievka fotorecept

elixir - fotkaelixir, 30. októbra 2013
Paradajkovo-tekvicová polievka (fotorecept)
Foto: elixir

Polievka je stredne hustá, voňavá po bylinkách; sladká chuť tekvice a mierne kyslastá chuť paradajok sa dobre dopĺňajú.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
150 g (upečená)
150 g (alebo iné)
0,5 l
1 ks
1 strúčik
 (na špičku ČL)
 (na špičku ČL)




Postup

  1. 1

    Na PL oleja dáme na strednom plameni oprážať paradajky. (Po rozhorúčení budú trochu praskať.)

    Paradajkovo-tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme PL oleja, na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita. (Z paradajok môžeme potom odobrať na ozdobenie.)

    Paradajkovo-tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme aj tekvicu a chvíľku pražíme.

    Paradajkovo-tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme soľ a korenia, varíme 5 minút. Na záver polievku rozmixujeme a podávame.

    Paradajkovo-tekvicová polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

irenaw
to som z toho jeleň, som myslela, že som ti večer napísala, že to akoby si pre mňa varila, veľmi pekná polievka :-)
bozulka
Je to zaujímavá kombinácia,nič také som nejedla...ale čo nebolo môže byť.Láká ma to.
elixir
dakujem vam za nahliadnutie :) ta polievka je vlastne spravena z poslednej cerstvej zeleniny co som mala doma, kedze sme teraz u rodicov... nechcela som vidiet paradajky chlpate ked prideme spat...je to neobvykla, ale chutna kombinacia :)
amelie
paradajky sa k tekvici výborne hodia, polievka je chuťovo pekne vyvážená a krásne naservírovana:-) hneď by som si z nej dala:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia