Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi fotorecept
Foto: elixir
Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
75 g |
|
75 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
(za hrsť lístkov) |
|
0,25 ČL |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
Príloha: | |
3 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 stonky |
|
|
|
|
|
(na oprážanie) |
|
Postup
-
1
Očistíme mrkvu, petržlen, pór a v mixéri rozsekáme. Umyjeme a na lístky rozoberieme petržlenovú vňať a pridáme k zelenine.
-
2
Pridáme rozmrvené tofu a ostatné suroviny na fašírky... Vymiesením dobre ingrediencie prepojíme a necháme 10 minút odpočívať. Očistené a na plátky nakrájané zemiaky dáme variť v osolenej vode...
-
3
Po 10 minútach cesto opäť premiesime, tvarujeme ploské placky (z množstva ich vyjde 7-8 ks) a opražíme na oleji. Keď sú všetky opražené, odložíme ich a prikryjeme aby ostali teplé.
-
4
Očistenú a nakrájanú (na polmesiačiky) cibuľu a šampiňóny (na plátky) oprážame na oleji spolu s uvarenými zemiakmi cca 10 minút. Po ôsmej minúte pridáme lístky majoránu, čierne korenie, na konci prípravy pridáme aj soľ.
-
5
Podávame so zeleninou podľa chuti.
@izabella929 ďakujem :)