Mascarpone

Energia 1890 KJ
Kalórie 450,0 kcal22.5%
Sacharidy 3,50 g1.52%
Tuky 17,50 g25%
* mascarpone - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je mascarpone

prazdny

Dezert Tiramisu

Dezerty

Oddelíme si žĺtka od bielkov. Pridáme práškový cukor. Ručným šľahačom na najvyšších obrátkach vyšľaháme žĺtka...

prazdny

Tiramisu

Dezerty

Viem, že sa robieva z vajíčok, ale toto je "bezpečná" a veľmi chutná verzia:) Tento...

prazdny

Amaretto pohár

Dezerty

Maliny rozpučíme vidličkou a pridáme 1 PL amaretta. Vaječné žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny....

prazdny

Dezert Merengue de Amor

Dezerty

Žĺtky zmiešame s cukrom a pridáme kakao. V druhej nádobe z bielkov vyšľaháme tuhý sneh...

prazdny

Cestoviny s čerstvými figami a mascarpone

Cestoviny

Na masle orestujeme čerstvé nakrájané figy, podlejeme likérom Lemoncello. Pridáme vanilkový strik a nastrúhanú...

prazdny

Tortellini so syrom a hubami

Cestoviny

Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, vsypeme pokrájanú cibuľku a nakrájané hríbiky a zvoľna 3 minúty smažíme,...

prazdny

Piškotová roláda s ľahkým krémom

Koláče

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

prazdny

Ovocné tiramisu

Dezerty

Sladkosť na zalíznutie.

prazdny

Tiramisu

Koláče

Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

prazdny

Tiramisu originál

Dezerty

Na úžasný talianský dezert existuje milion receptov. ja vám ponúkam ten naozaj pravý taliansky. A...

prazdny

Cestoviny so špenátom a parmezánom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak...

prazdny

Tiramissu

Koláče

Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok...

prazdny

Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

Koláče

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela...

prazdny

Čokoládové mascarpone s kávovým likérom a malinami

Dezerty

Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a kakaom a dáme vychladiť.

prazdny

Tiramisu mascarpone

Dezerty

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

prazdny

Špagety so zelenou špargľou a žeruchou

Cestoviny

Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....

prazdny

Marinované jahody s octom balzamiko

Koláče

Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.