Mascarpone s jahodovým coulis

Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012
Mascarpone s jahodovým coulis
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 ml
2 ks
80 g
240 g, čerstvé
 čerstvá
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Do mascarpone pridáme dužinu z vanilkového struku a trstinový cukor. Zmes dôkladne vymiešame.

  2. 2

    V druhej miske vyšľaháme smotanu, potom spojíme s mascarpone a dáme zachladiť aspoň na hodinku.

  3. 3

    Jahody očistíme a dáme variť do vody s kryštálovým cukrom, varíme asi 10 minút. Jahody prepasírujeme cez sitko a dáme zachladiť. Nakoniec dezert dozdobíme mätou a hoblinami čokolády.

Diskusia k receptu

silvia68
a tej smotany má byť koľko, nie je uvedená v rozpise surovín




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia