Mascarpone s jahodovým coulis
Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Do mascarpone pridáme dužinu z vanilkového struku a trstinový cukor. Zmes dôkladne vymiešame.
- 2
V druhej miske vyšľaháme smotanu, potom spojíme s mascarpone a dáme zachladiť aspoň na hodinku.
- 3
Jahody očistíme a dáme variť do vody s kryštálovým cukrom, varíme asi 10 minút. Jahody prepasírujeme cez sitko a dáme zachladiť. Nakoniec dezert dozdobíme mätou a hoblinami čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu