Mascarpone s jahodovým coulis

Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012 10:01
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Mascarpone s jahodovým coulisFoto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 ml
2 ks
80 g
240 g, čerstvé
 čerstvá
100 g
80 g

Postup prípravy

  1. 1

    Do mascarpone pridáme dužinu z vanilkového struku a trstinový cukor. Zmes dôkladne vymiešame.

  2. 2

    V druhej miske vyšľaháme smotanu, potom spojíme s mascarpone a dáme zachladiť aspoň na hodinku.

  3. 3

    Jahody očistíme a dáme variť do vody s kryštálovým cukrom, varíme asi 10 minút. Jahody prepasírujeme cez sitko a dáme zachladiť. Nakoniec dezert dozdobíme mätou a hoblinami čokolády.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist