Tiramisu

lulee - bez fotkylulee, 2. septembra 2012

Tuto tiramisu som robila uz stovky krat a vzdy bola vynikajuca...

6-8
porcií
40 min. minút
príprava

Suroviny

200 g
4  vaječné
4 cl
500 g
252 g
väčšiu šálku
2 cl (môže byť aj vodka)
 mleté




Postup

  1. 1

    Cukor so žĺtkami šlaháme ručným šlachačom 8 minút.Potom vmiešame polovicu likéru Amaretto a už len vidličkou zamiešame už len po lyžickách celý syr mascarpone (možeme kupiť v Tescu, Bille...).

  2. 2

    Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom.Pokvapkáme čerešnovicou a potrieme polovicou krému. Na krém poukladáme dalšie namočené piškóty,pokvapkáme Amarettom a potrieme zvyšným krémom.

  3. 3

    Povrch uhladíme a posypeme kakaom (najlepšie cez sitko). Tiramisu necháme minimálne 7 hodín v chladničke a potom môžeme papať :).

Diskusia k receptu

vecnemlada
presne takto robim aj ja, len bez ceresnovice, len s amaretom a je to super mnamka
evanaaa
Najlacnejšie mascarpone je myslím že v lídli a mám dojem, že tento týždeň ja naň akcia, terba sa podívať a využiť to.
terreza
Takto robím tiramisu aj ja, je to naša obľúbená mňamka :)
merilyn
Ďakujem za recept, moje prvé tiramisu odpočíva v chladničke. :-) Dala som tam celé vajíčka (bielky som nemala kam dať a nechcela som ich odkladať) a s cukrom som ich šľahala nad parou. Amaretto som nedala do krému, len som ním pokvapkala piškóty, a na druhú polovicu som použila mandľovú arómu (pre šoférov). Počas celého procesu som intenzívne ochutnávala - je to výborné, už sa teším na výsledok.