Foto: tkatka
Chlieb náš každodenný v sladkej verzií :)))
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
240 g |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
500 g |
|
4 PL |
|
300 g |
|
Punčovina: | |
|
|
|
|
(rum) |
|
Krém pod poťah: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Poťahovacia hmota: | |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus vo forme s priemerom 28 cm, necháme vychladnúť. Z papiera vystrihneme formu ovál a položíme na korpus, vyrežeme tvar a 2x vodorovne prekrojíme. Zbytky nám budú slúžiť ako chlieb.
-
2
Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu na varenie rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone dobre vyšľaháme. Krém natrieme na spodný korpus...
-
3
...na krém položíme ďalší korpus, tiež potrieme krémom...
-
4
...na krém položíme posledný korpus.
-
5
Vrch torty potrieme krémom a položíme naň zbytky, ktoré sme odrezali, pod oblúk dáme natreté bebe keksy s krémom. Boky dotvarujeme punčovinou.
-
6
Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustine nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Z poťahovacej hmoty vyšúľame tenší valec a prikladáme na tortu ako vidíme na obrázku.
-
8
Pomocou strojčeka na cestoviny si vyvaľkáme poťahovaciu hmotu...
-
9
...a urobíme pásiky.
-
10
Upletieme si košík :)))
-
11
Na vrchnú a spodnú časť dáme stočenú poťahovaciu hmotu, uši na košík taktiež urobíme zo stočenej poťahovacej hmoty, pod ktoré dáme špáradlá aby podržali ušká kým stuhnú, po stuhnutí špáradlá vyberieme.
-
12
Poťiahneme a chlieb s bielou poťahovacou hmotou a dofarbíme kakaom.
-
13
Do košíka ešte dáme akoby utierku.
-
14
Hotová tortička :)))
relácii Najlepšie torty,ty sa tiež vždy vynájdeš...Určite by ti nerobilo problém vyrobiť čokoľvek,len ten čas ti asi pri tom drobčekovi chýba :)
@sracz potom sa pochvál :)))
@hubarka35 to som len piekla na doma :)))